Chaka Khan en Tony Hadley komen naar Ethias Arena in Hasselt

Print
Chaka Khan wordt de topact wordt op de Big Band Special van 27 januari in de Ethias Arena in Hasselt.
BR>
Het is de eerste keer dat de zangeres van ‘I’m Every Woman’ in België zal optreden. Andere buitenlandse namen zijn Ali Campbell (UB40) en Tony Hadley (Spandau Ballet).

Gisteren was Tony Hadley - in de jaren tachtig bekend van hits als ‘True’ en ‘I’ll Fly for You’ - bij VTM,dat de special organiseert. Hadley toert op dit moment met een eigen big band. “Mensen vragen me nog vaak hits van Spandau Ballet te zingen,”zegt hij.“Dat doe ik dan.

Van ‘Through The Barricades’ hebben we een orkestversie gemaakt. Bigbandmuziek heb ik via mijn ouders leren kennen. Die draaiden Sinatra, Ella Fitzgerald, Dean Martin. Sinatra heb ik zelf ooit ontmoet toen hij in Londen optrad. Ik heb toen zijn veiligheidsagenten verschalkt. Ik kijk uit naar het concert in Hasselt. Het is 23 jaar geleden dat ik Chaka Khan heb gezien.”

Op de affiche staan ook Sandrine en Udo. Presentator wordt Gene Bervoets. De big band van dienst is de Pat More Big Band van Patrick Mortier, die ook al te zien was in ‘Het Swingpaleis’, de big band specials van ‘Idool’ en het ‘Gala van de Gouden Schoen’.

De Big Band Special wordt een twee uur durend spektakel, met zowel traditionals als hedendaagse popsongs. De organisatoren hopen er een traditie van te maken. “We mikken op zo’n tienduizend toeschouwers,” zegt Herman Daniëls, directeur van de Grenslandhallen.

RdC ‘Big Band Special’, Ethias Arena, 27 januari 2007. Tickets: 45, 55 en 60 euro op 070/34 50 50 of online www.sherpa.be.