Bouwmaterialen Jans in handen van Saint-Gobain

Print
De Limburgse bouwmaterialengroep Jans, met zes vestigingen in het land, is overgenomen door de Franse beursgenoteerde reus Saint-Gobain, zo heeft deze redactie donderdag vernomen.
BR>
Afgevaardigd bestuurder Guy Jans (48) (foto) blijft aan boord, en krijgt de opdracht om de groep Jans in vijf jaar tijd dubbel zo groot te maken. Opdracht om te verdubbelen in vijf jaar tijd.

Voor de medewerkers verandert er dus niets. "De werkgelegenheid zal er zeker niet onder lijden, integendeel. Het is mijn opdracht om dit bedrijf in vijf jaar tijd dubbel zo groot te maken," zegt Jans.

"Saint-Gobain wil Jans als platform gebruiken om in dit land te groeien en biedt ons daarvoor de middelen, aankoopkracht en knowhow." Saint-Gobain was overigens niet de enige internationale bouwmaterialengroep die belangstelling had voor Jans. Vooral de uitgebreide dienstverlening van Jans heeft de kandidaten gecharmeerd.

De Franse reus Saint-Gobain staat genoteerd aan de Euro-nextbeurzen in Parijs, Brussel en Amsterdam. De oorspronkelijke glasgroep heeft ondertussen een flinke bouwmaterialenpoot uitgebouwd, met 3.700 vestigingen in 24 landen, 66.000 medewerkers en een omzet van 15,5 miljard euro in 2005. In ons land is Saint-Gobain al aanwezig met Lapeyre en Binje Ackermans.