Voortaan verkiezingen van Genkse Meikoningin

Print
Na meer dan vijftig jaar wordt voortaan de Meikoningin van Genk verkozen in plaats van aangesteld door een feestcomité.
BR>
Die beslissing werd genomen omdat steeds meer jongedames zich komen aanbieden om het kroontje te dragen. De verkiezingen zullen worden georganiseerd door Elsje Baerts die ook instaat voor de Miss Limburg organisatie.

Totnogtoe waren het de lokale feestcomités die via een beurtrol jaarlijks een meikoningin mochten voordragen. Meestal was dat de dochter van één van de leden of een andere schoonheid uit de buurt die op de hoofdpraalwagen van de bloemenstoet mocht plaatsnemen.

Ook de hofdames van hare hoogheid kwamen veelal uit dezelfde omgeving. “Maar de laatste jaren kregen we zoveel vragen van jongedames die maar al te graag dat kroontje wilden dragen, dat we besloten hebben verkiezingen te organiseren”, zegt Christel Buntinx van de dienst evenementen in Genk.

En dat gebeurt tijdens een grootse verkiezingsshow, opgezet door Elsje Baerts die ook instaat voor de organisatie van onder meer de Miss Limburg en de Miss en Mister Belgium Personality verkiezingen.

Ook nu zal een jury en het publiek het eindresultaat bepalen. De allereerste verkiezingen voor de Meikoningin zijn gepland voor begin maart van komend jaar.

Kandidaten moeten tussen 17 en 25 jaar jong zijn. Ze kunnen zich inschrijven via de website www.genk.be. Meer info op het nummer 089/65.44.53. Het wedstrijdreglement is beschikbaar vanaf 9 november.

Een Meikoningin staat niet alleen in de belangstelling tijdens de jaarlijkse bloemenstoet maar krijgt ook enkele officiële taken, zoals het openen van de jaarmarkt, de kermis, aftrappen van een wedstrijd in het Fenixstadion en natuurlijk aanwezig zijn op een hele rits recepties en etentjes.