Supra-uitbater grijpt bierblik om overvallers te verjagen

Print
Voor de derde dag op rij krijgen de Limburgse handelaars af te rekenen met overvallers.
BR>
Na videotheek Fun City in Houthalen, waren er op woensdagavond twee mislukte overvallen in Dilsen-Stokkem en gisternamiddag sloegen gemaskerde mannen toe in de Supra in Genk.

De lokale politie GAOZ onderzoekt de videobeelden van de overval. Daarop is duidelijk te zien hoe twee mannen door de winkel wandelen om te checken of er geen klanten meer zijn.

“Ik had toen al een vermoeden,” zegt uitbater Antoon Jeurissen. “Ik ben voor het scherm gaan zitten en kon ze nauwgezet via de bewakingscamera’s volgen.”

Ook zijn vrouw Arlette Bertho had een slecht voorgevoel. “Ik ben meteen naar de kassa gegaan en daar blijven staan. Ik denk dat ze daar op gewacht hebben, want enkele seconden later duwde de kleinste een pistool tegen mijn hoofd en riep dat hij geld moest hebben.

Ik zei meteen: “Waarom zou ik u geld geven? Omdat gij een pistool en de andere een mes heeft? Ik denk er niet aan.” Haar man Antoon Jeurissen snelde toe.“De grootste is beginnen roepen en heeft met zijn mes gezwaaid.”

Toen de overvallers de zaak met zo’n 250 euro verlieten, riep de vrouw nog sarcastisch “bedankt”. “Het is de eerste maal in 25 jaar dat ik overvallen ben,” zegt Jeurissen.

“En toch hadden we geen schrik. Integendeel. Ik zag in hun ogen dat zij schrik hadden omdat we niet reageerden zoals ze verwacht hadden. Die grote had wel een grote mond maar kreeg aanvankelijk zijn mes niet eens open.”

De politie denkt dat het om gasten uit Genk of Houthalen gaat. Gisteravond werden in beide gemeenten zoektochten gehouden.