Genkse Elisa Guarraci (16) is mannequin van het jaar

Print
Elisa Guarraci uit Genk is uitgeroepen tot mannequin van het jaar. De 16-jarige studente Economie-Moderne Talen nam voor de allereerste keer deel aan een mannequinwedstrijd en was compleet verrast door haar overwinning.
BR>
"Alle wegen leiden naar Rome, ik hoop dat die van mij naar Milaan leiden," zegt de kersverse mannequin van het jaar.

Een aantal maanden geleden schreef Elisa Guarraci zich nietsvermoedend in voor de preselecties van de wedstrijd. "Ik was toen al stomverbaasd dat ik het tot in de halve finale schopte. Ik was de jongste van 400 kandidaten en had helemaal géén ervaring," zegt de Genkse.

"In september trok ik dan met de andere finalisten naar de Costa Brava voor een voorbereidingsweek. Gelukkig kon ik op school op heel wat flexibiliteit rekenen en kreeg ik de papierhandel rond om een week lessen te skippen."

Tijdens de finale stond Elisa Guarraci helemaal perplex. "Alle finalisten moesten vier défilés lopen en een achtkoppige jury heeft besloten dat ik de titel 'Mannequin van het jaar' verdien. Ik ben jong en onervaren, ik had dus geen flauw idee dat ik zo ver zou raken."

Als winnares ontvangt Elisa Guarraci een contract voor vijftig défilés. "En daarnaast hangen er nog enkele binnen- én buitenlandse opdrachten aan de overwinning vast."