Genk meldt zich voor Luc Nilis

HASSELT -

Speelt Luc Nilis (32) volgend seizoen voor Racing Genk? Het kan. Na het vertrek van Oulare en Strupar kan de club best een nieuwe publiekstrekker gebruiken. Racing heeft zich deze week voor de PSV-spits gemeld bij SEM, het managersbureau dat de zaken van Nilis behartigt. Genk wil op korte termijn een gesprek met Nilis hebben om na te gaan of zijn transfer naar het Fenix-stadion een haalbare kaart is. De PSV-spits is bij het einde van het seizoen transfervrij.

L.M.

BR>Zowel Luc Nilis als SEM zijn bereid met Racing Genk te praten "want Genk is Belgische top én een Limburgse club". Eerst wordt er echter onderhandeld met PSV. Dat gebeurt nog voor dit weekend op Gran Canaria waar PSV een oefenkamp afwerkt. De zaakwaarnemers van Nilis reizen vandaag nog af naar de Canarische Eilanden. Zij willen zo snel mogelijk weten of Luc Nilis nog in het toekomstplaatje van PSV en Eric Gerets past en aan welke voorwaarden dat kan. Pas daarna wordt met andere clubs gepraat. Dus ook met Genk.

Exact zeventien jaar geleden begon het succesverhaal Luc Nilis in Genk bij FC Winterslag in tweede klasse. De PSV-spits zelf heeft de jongste maanden steeds nadrukkelijker een terugkeer naar Genk naar voor geschoven als één van de mogelijkheden om zijn voetbalcarrière af te sluiten.