Romario droomt van 700ste doelpun

RIO DE JANEIRO -

Voetbalfeitenkenner John Frederikstadt zal zo zijn twijfels hebben, maar Romario weet het zeker: hij heeft in zijn lange loopbaan 699 doelpunten gemaakt. De 33-jarige spits van Vasco da Gama heeft in gedachten zijn 700ste al geproduceerd, vrijdag in de WK-finale tegen Corinthians in Rio de Janeiro.

BR>"Officieel sta ik op 699", liet Romario weten. "Maar voor mijn gevoel heb ik nog veel meer doelpunten gemaakt. Ik heb zelf de tel nooit bijgehouden. Ik weet wel dat al mijn doelpunten voor PSV en Barcelona in oefenwedstrijden niet zijn meegerekend." Romario zei het bij het WK voor clubteams prima naar zijn zin te hebben. "Ik vergelijk dit toernooi met het WK voor landenploegen. De titel is mij heel wat waard. Daarom zit ik ook al vanaf 19 december met de ploeg in een hotel. Slechts drie keer heb ik het trainingskamp verlaten om mijn kinderen te zien. Dat zegt voldoende over mijn motivatie."

Romario kan topscorer worden van het WK in eigen land. Na drie wedstrijden staat hij op drie treffers, evenveel als de Fransman Anelka (Real Madrid) die inmiddels geblesseerd thuis zit.