Klacht van sp.a tegen blijvend stort op Demerstrand

Frank Keunen (sp.a) rondde een spervuur van vragen af met de boodschap dat hij klacht zal indienen bij OVAM omdat het gemeentebestuur nalaat het illegale stort op het Demerstrand weg te ruimen.

ksleurs

BR>

“De gemeente Diepenbeek stort al geruime tijd puin, grond en groenafval op het recreatiegebied ‘Het Demerstrand’, alhoewel ze over geen enkele vergunning beschikt. Na een vorige vraag beloofde de gemeente ervoor te zorgen dat er niets meer wordt bijgestort."

"Ook was er de afspraak om het gebied terug te brengen in haar oorspronkelijk staat, maar afgelopen weekend stelde ik vast dat er zelfs nog bijgestort is. Ik ben verplicht mijn verantwoordelijkheid te nemen als raadslid en klacht in te dienen bij OVAM.Iedere Diepenbekenaar dient zich aan de wet te houden en het gemeentebestuur moet een voorbeeldfunctie innemen.”

“Je bent zelf in fout als je niet aan de politie gemeld hebt, dat het stort nog is uitgebreid," probeerde schepen Wolfs nog, zonder veel indruk te maken op Keunen. “Mijnheer Wolfs, OVAM is de enige juiste instantie waar dit hoort te gebeuren.”

Goed nieuws is er wel voor de Diepenbekenaren die in oktober, november en december puur bladafval uit hun tuin richting containerpark brengen. Dat kan uitzonderlijk gratis.

De gemeente gaat in de raadszaal een stemsysteem plaatsen zodat iedereen vanaf zijn stoel kan stemmen en het publiek beter kan volgen. “Een goed idee”, aldus Patrick Hermans (sp.a)

“Maar kan er tegelijk geen airco vanaf, want het is hier soms verschrikkelijk warm.” “Wel, ik heb er ook al aan gedacht en we gaan dat voorzien op de volgende begroting. Hopelijk helpt die airco dan bij de verhitte discussies," reageerde schepen Lucien Wolfs gevat.

De uitsmijter was voor schepen Reekmans die, met algemene goedkeuring verkreeg dat alle Diepenbekenaren voortaan op maandag gratis naar de markt in het centrum kunnen bussen.Kost voor de gemeentekas: goed 2.800 euro per jaar.