Coalitie zorgt voor nieuwe gezichten in schepencollege

Vandaag wordt de nieuwe beleidsploeg, die vanaf 1 januari het bestuur in Bree in handen gaat nemen, in de Kim Clijsterszaal voorgesteld.

ksleurs

BR>

Bij die gelegenheid zal burgemeester Gabriëls ook de intentieverklaring voor de volgende zes jaar presenteren. Voor de ploeg van Verjonging en de stedelijke ambtenarij wordt het zeker en vast even wennen, want na dertig jaar absolute meerderheid van Verjonging gaat de stad nu bestuurd worden door een coalitie van Verjonging en CD&V.

In de wandelgangen van het stadshuis viel al te vernemen dat de CD&V twee schepenmandaten kreeg toegewezen: Liesbeth Van Der Auwera wordt tweede schepen met als bevoegdheden onder meer cultuur, jeugd en toerisme. Michel Theunissen wordt de andere schepen van CD&V-signatuur met onder meer landbouw en tewerkstelling in zijn portefeuille.

Verjonging levert met Gabriëls de burgemeester en ook schepenen Marie-Jeanne Raedschelders-Savelkoul en Pierre Geuzens blijven op post. Nieuwkomer Miet Jehoul wordt schepen van bevolking en burgerlijke stand. Met Maarten De Ceulaer, Wim De Gendt en Ingrid Tyskens verdwijnen er drie bekende gezichten uit het schepencollege.

Vooral het wegvallen van Tyskens is opmerkelijk: toen Gabriëls minister werd, duidde hij haar nog aan als plaatsvervangend burgemeester en ze deed het goed tijdens de stembusslag.Tyskens wordt wel de nieuwe voorzitter van het OCMW.