Kurt Mertens (STVV) extra geprikkeld na kritiek aan adres van de spitsen

De onmondigheid voor doel brak de Kanaries woensdagavond tegen een zwak Club Brugge zuur op. Vooral Mladen Rudonja had het bij de Haspengouwse aanhang verkorven. Na aanhoudend awoertgeroep was Willy Reynders zelfs verplicht zijn Sloveense international naar de kant te halen. Ook zijn maatje in de spits, Kurt Mertens, kreeg heel wat kritiek te slikken. Gelukkig voor beiden maakt topschutter Filip Fiers morgenavond in Geel opnieuw zijn opwachting.

Marc CLERINX

BR>

«We waren allen na afloop zéér teleurgesteld, omdat we toch de evenknie waren van Club,» getuigde Kurt Mertens gisteren na de ochtendtraining. «Ik wil het niet echt als een excuus aanhalen, maar de staat van het veld was toch in ons nadeel. Iedereen voelde zich heel onzeker en was meer bezig met zich overeind te houden dan met het spel zelf. Op een

normale

grasmat hadden we voetballend zeker meer getoond. De eerste kans kreeg ik voor de voet, maar de bal botste op de harde ondergrond te hoog op, waardoor ik hem niet vol kon raken.»

«Ja, de beste kans was voor

Rudi

, maar het zit hem dit seizoen echt niet mee. Vanochtend (gisteren, nvdr) hebben we Mladen nog opgemonterd. Hij moet deze tegenvaller zo snel mogelijk vergeten. Een topsporter moet zich daar over zetten. Trouwens, zelf kreeg ik ook mijn deel van de kritiek. Ik heb me voorgenomen in de terugronde mijn definitieve doorbraak te lukken. Ik ga er ook alles aan doen om af en toe een doelpuntje mee te pikken. Je kan nog zo hard je best doen als spits, als je niet tot scoren komt, krijg je de supporters op je nek.»

«Tijdens de winterstop heb ik echt niet stilgezeten. Net voor het oefenkamp werd ik door een griepaanval geveld. Drie kilo was ik kwijt en die kracht ontbeerde ik woensdagavond. De vorige keer had ik tegen Tjorven De Brul een sterke partij gespeeld, nu verging het mij minder. De reden is eenvoudig, op zo'n hard bevroren ondergrond ben ik niet wendbaar genoeg. Ook met normale studs ging het na de rust niet veel beter. Het is simpel, het is aan mezelf om te tonen dat ik het waard ben om in de ploeg te staan.»

«De trainerswissel is voor mij een totale verademing. Ik krijg nu de kans om wedstrijdritme op te doen en voel zelf dat het week na week beter loopt. Het is echt niet voor niets dat Willy Reynders één van de beste veldtrainers van ons land genoemd wordt. Zijn oefenstof is gevarieerd, zijn aanpak werkt verhelderend. Hoewel men beweerde dat Poll Peters streng was, eist Reynders veel meer discipline. Zijn opdrachten zijn duidelijk. Wie er zich niet aan houdt, vliegt uit de ploeg.»

«Met verplaatsingen naar Geel en Lokeren staat STVV voor het uur van de waarheid. Het wordt moeilijk in Geel tegen een hard opzittende thuisploeg. De wedstrijd in Lokeren krijgt dan weer een extra dimensie door de aanwezigheid van onze trainer. Vier punten uit deze twee wedstrijden, met minder ben ik echt niet tevreden. Wij redden ons, daar twijfel ik niet aan. De mentaliteit was en blijft goed. Dat is toch onze sterkte. Als het nu nog voor doel wil lukken, dan kunnen we best eens een aardige serie neerzetten zoals Beveren.»