Karagiannis praat na beresterke wedstrijd tegen Lierse voor het eerst over een prijs

EKEREN -

Het was gisteren nog stilletjes in de kleedkamer van Germinal Beerschot. De kater over de gepikte gelijkmaker van Eric Van Meir was nog niet weggespoeld. De opdoffer zorgde plots wel voor nieuwe vechtlust. "Als we zo spelen, springen we straks over Lierse", zegt Manu Karagiannis.

Yves Taildeman

BR>

Het moet pijn doen na zo'n match. Lierse nummer vier, Germinal Beerschot nummer zes.

Manu Karagiannis:

Dat is een spijtige vaststelling. Want het verschil tussen ons en Lierse was woensdag heel groot. We hebben die mannen gewoon weggespeeld. Lierse kon nergens aanspraak op maken. De Lierenaar die dat tegenspreekt, kent niks van voetbal. Misschien speelden we wel onze beste match van het seizoen. We hebben een pak kansen afgedwongen tegen een ploeg die lang titelkandidaat werd genoemd. En dan komt die Van Meir vijf minuten naar voor en is het

bingo

. Nee, we hebben dit seizoen nog niet veel geluk gehad, tenzij op Moeskroen. Maar ook daar ontbrak ons in de slotminuut het geluk om te winnen.

(Stilte)

We staan maar één punt achter op Lierse. Ik verzeker u: als we zo blijven spelen, laten we Lierse achter ons!

Dus stelt Germinal Beerschot eindelijk zijn ambities bij: jullie gaan voor Europees voetbal.

Natuurlijk hoopt iedereen in zijn binnenste op Europees voetbal. We zeggen dat niet hardop omdat er nog een lange weg te gaan is. Als we constanter kunnen zijn op verplaatsing, kunnen we bij de eerste vijf eindigen. En dan is alles mogelijk. Volgens mij zal de kloof tussen de nummer drie en vijf maar een tweetal punten bedragen. Maar het heeft geen zin nu te roepen dat we Europees gaan voetballen. Als we de volgende match verliezen, staan we weer achtste. Vergeet niet dat de ambitie voor de seizoenstart de linkerkolom was. Genk sprak vorig seizoen ook lange tijd niet van de titel. Toen het op een maand voor het slot nog in de running was, is het ervoor gegaan. Dat moet ook onze tactiek zijn. De meeste spelers van onze ploeg hebben al van Europees voetbal geproefd. We weten wat dat inhoudt.

Maar deze ploeg lijkt sterker dan het Germinal dat Europees voetbal haalde.

Dat is moeilijk te vergelijken. Het jaar dat Germinal derde werd, hadden we ook een goeie ploeg. Deze groep is enorm aan het groeien en heeft een grotere progressiemarge. We voetballen moderner dan drie jaar terug. Toen speelden we met vijf achteraan, nu met vier.

Hoe is de verstandhouding in de ploeg? Tijdens de match liepen Degryse en jij vaak tegen elkaar te kafferen.

(Scherp:)

Er mag toch eens een meningsverschil zijn! Ik weet zelfs niet meer om welke fase het ging. Het kan eens botsen, daar heb ik geen problemen mee. Dat is nog al gebeurd en dan hebben we die dingen uitgepraat.

Is de reden niet dat jij te veel voor hem moet lopen?

Er is voor mij een meer defensieve rol weggelegd dan bij Germinal Ekeren. Toen kon ik me offensief uitleven, nu is onze ploeg al offensief genoeg. Zolang de resultaten er zijn en mijn spel geapprecieerd wordt, stoort het me niet me weg te cijferen. Tot nu toe is dat het geval en klaag ik dus niet.

Wat vind je van een half seizoen Van der Elst? Vorig seizoen zei jij dat de fusieploeg moest doordoen met Helleputte.

(Glimlacht)

Heb je je lastigste vragen voor het eind gehouden? Er is nooit een probleem geweest tussen ons. Ik heb hem dit seizoen als mens en als trainer leren kennen. Ik moet zeggen dat ik zeer positief ben over hem. Maar ik vond het normaal dat Helleputte was aangebleven. Hij was onze trainer en haalde een derde plaats, de beker en de halve finale van de beker. Dat was niet niks, hé?