Cleane Maradona zou weer kunnen sporten

BUENOS AIRES -

Maradona zou ooit opnieuw kunnen sporten, maar dan moet hij wel van drank, drugs en al te copieuze maaltijden afblijven. Misbruik van die twee heeft ernstige gevolgen gehad voor het hart van de voetballer, zo stelden zijn artsen woensdag.

BR>Volgens cardioloog Carlos Alvarez functioneerde minder dan 40 procent van het hartweefsel van Maradona, toen hij vorige week werd opgenomen in het ziekenhuis. Medicijnen hebben ervoor gezorgd dat dat percentage nu ruim boven de 90 ligt. "Als de hartspier volledig herstelt, zal Maradona weer kunnen sporten."

"De gezondheid van Maradona is ernstig in gevaar", zei de behandelende geneesheer. "Ik was voorbereid op slechte resultaten. Maar het was een grote schok toen ik de werkelijke staat van zijn hart onder ogen kreeg."

Maradona, die zondagavond vanuit Uruguay doodziek naar een hartkliniek in zijn geboorteland werd overgebracht, dient zich aan een zeer streng gedragsregime te houden. Bovendien moet hij op dieet. "Zijn naaste familie vervult een sleutelrol in de lange weg naar herstel", aldus de geneesheer.