Digest AA Gent - Geel 1 - 1

GENT

- Geel is de tweede ronde gestart met een puntje in Gent. Wellicht een onverhoopte buit gezien het kwaliteitsverschil in beide selecties. Voor de rust liet Geel tegen een nog in winterslaap vertoevend Gent de kans liggen om de wedstrijd dan al te beslissen. Na de rust kwam het nauwelijks onder de Gentse druk uit maar behaalde finaal een toch verdiend gelijkspel.

Pierre Hellebaut

BR>

Het pas uit Tunesië teruggekeerde AA Gent leek heel even het best uit de startblokken te komen maar het was toch Geel dat het best de winterstop verteerd bleek te hebben.

Scheidsrechter Dropsy, door de bond van de andere kant van het land op een berekoude weekdag naar Gent gestuurd, deed eerst alsof zijn neus bloedde toen de uiterst zwakspelende Vasov Zefilho in het zestienmetergebied tegen het gras trok. Even later redde Savic, in doel wegens de schorsing van Herpoel, de meubels voor Gent door een schot van de vrij voor hem opduikende Daelemans te stoppen.

Wat in de lucht hing, viel er dan toch uit toen Delen en Versavel onder hun beidjes dolden met Christensen en Vasov. Versavel omspeelde Savic en tikte simpel binnen: 0-1. Meer dan verdiend op dat moment.

Geel bleef de betere ploeg en Savic diende zich onder meer op pogingen van Daelemans en Zefilho op te werpen als beste Buffalo om het verschil klein te houden. Veelbetekenend voor de Gentse onmacht was dat ruim een halfuur diende gewacht op een eerste noemenswaardige actie. Schuermans pakte een kopbal van Aarst na goed samenspel tussen Dahlum en de overigens onzeker acterende Pedersen.

Sollied slaagde er blijkbaar in zijn troepen wakker te krijgen tijdens de rust. Een goede combinatie tussen Pedersen en Dahlum werd door Schuermans nog in hoekschop verwerkt. De Geelse doelman was even nadien kansloos toen Ramcic Joly centraal vrijspeelde en de Fransman zijn zevende seizoenstreffer lukte.

Schuermans diende zich nog te reppen op een puik afstandsschot van Ramcic en een omhaal van Kharif maar dan ging de Gentse storm liggen. Meer zelfs, Geel kwam terug in de wedstrijd en ook Savic moest met een fameuze redding uitpakken op een volleyshot van Sylverans.

Het Gentse middenveld was nadrukkelijker aanwezig dan voor de rust en Geel mocht zich gelukkig achten dat een prachtige vrijschop van wie anders dan Joly uiteenspatte op de kruising. Gent bleef nu de druk aanhouden maar kwam niet verder dan een rits hoekschoppen. Het meeste gevaar kwam nog van de vrijschoppen van Joly die zelfs één keer het thuispubliek deed juichen toen een poging van hem net langs de verkeerde kant van de doelpaal naast ging.

In de slotfase ontbrak het Gent aan creativiteit om de nochtans onzeker acterende Geelse doelman het vuur aan de schenen te leggen zodat Geel aan een goede eerste helft finaal één punt overhield.

Scheidsrechter:

Dropsy.

Toeschouwers:

4.000.

Doelpunten:

16' Versavel 0-1, 48' Joly 1-1.

Gele kaarten:

Sylverans (fout), Szekeres (fout), Dahlum (fout), Zefilho (onsportief gedrag).

Rode kaarten:

geen.