Mike Tyson mag boksen in Engelan

LONDEN -

'Iron' Mike Tyson is toch welkom in Engeland. Dankzij speciale bemiddeling van de minister van binnenlandse zaken, Jack Straw, krijgt de gevreesde bokser alsnog een visum.

BR>Op grond van zijn criminele verleden had de 34-jarige Amerikaan wettelijk geweerd moeten worden uit Engeland. Tyson, die veroordelingen wegens verkrachting en mishandeling achter de rug heeft, bokst op 29 januari in Manchester tegen de Engelse kampioen Julius Francis. "Onder deze bijzondere omstandigheden is het onmogelijk voor een enkele douanier om de verschillende argumenten tegen elkaar af te wegen", liet Straw weten. "Daarom heb ik besloten meneer Tyson toestemming te geven Engeland binnen te komen voor het geplande gevecht. Zijn visum loopt op 30 januari af."

Tyson wordt zondag in Londen verwacht voor een trainingskamp. Hij had in New York al aangekondigd normaal te willen afreizen, al dan niet met toestemming van de Britse immigratiedienst. Om grote problemen op vliegveld Heathrow te voorkomen, besloot de Engelse regering in te grijpen.

Promotor Frank Warren, de organisator van het duel in Manchester, was vol lof over de interventie van Straw. Hij had een pleidooi van 67 pagina's naar de immigratiedienst gestuurd. Voor het veelbesproken duel zijn al vele duizenden tickets verkocht.