NBA: Herstel Indiana Pacers

INDIANAPOLIS -

Het tragisch ongeval waarbij Bobby Phills van de Charlotte Hornets woensdag om het leven kwam heeft de NBA-speeldag overschaduwd.

BR>Hornets-guard Bobby Phills kwam woensdag na de training het Charlotte Coliseum met zijn Porsche in botsing met twee andere auto's. De dertigjarige basketballer was op slag dood, twee andere mensen raakten zwaar gewond. De wedstrijd van de Hornets tegen de Chicago Bulls werd vanwege het ongeval afgelast. Phills hield met zijn ploeggenoot David Wesley een racewedstrijd toen hij woensdag de macht over het stuur van zijn Porsche verloor en op een tegenligger botste. Dat heeft een woordvoerder van de Amerikaanse politie donderdag bekendgemaakt na een reconstructie van de crash.

Volgens de zegsman reed Phills, guard van Charlotte Hornets, met een snelheid van ruim 120 kilometer per uur toen hij de controle over zijn zwarte cabriolet kwijt raakte. Zijn teammaat Wesley, in een witte Porsche cabriolet, bleef ongedeerd. De politiewoordvoerder liet weten dat de kans groot is dat de racende Amerikaan in staat van beschuldiging wordt gesteld. Het gerechterlijk onderzoek wordt waarschijnlijk binnen twee weken afgerond. Wesley weigert vooralsnog tekst en uitleg te geven over het fatale incident, dat kort na de ochtendtraining plaatsvond. Bij het ongeval, in de buurt van het Charlotte Coliseum, raakten twee andere mensen gewond.

De 30-jarige Phills speelde negen jaar in de NBA. Hij laat een vrouw en twee kinderen achter.

De Indiana Pacers herstelden zich woensdag van twee uitnederlagen op rij met winst op eigen terrein tegen de Washington Wizards met 117-102. 27 punten van Shaquille O'Neal en 22 punten van Kobe Bryant 22 was de bijdrage in de overwinning van de Los Angeles Lakers met 103-94 op de Milwaukee Bucks, meteen de 16e zege op rij voor de Lakers die niet meer verloren sinds 8 december. O'Neall en Bryant blijen echter nog ver verwijderd van het clubrecord dat in het seizoen 1971-72 werd gevestigd toen het team onder leiding van Wilt Chamberlain en de huidige vice-voorzitter Jerry West met 33 wedstrijden op rij de langste ongeslagen reeks in de NBA-geschiedenis lukte.

Het uitstapje naar de Amerikaanse westkust was de Pacers met nederlagen bij de Los Angeles Lakers en de Sacramento Kings slecht bevallen. Terug in de dit seizoen betrokken Conseco Fieldhouse rekende de ploeg van coach Larry Bird af met de gasten uit Washington. Topschutter was Jalen Rose met 25 punten. De Pacers hebben thuis 14 van de 16 duels gewonnen, alleen de Lakers hebben een betere thuisserie op hun naam staan.