Thailand Masters snooker: opnieuw vijf reekshoofden onderuit

NEWPORT -

De vijfde ronde van het Thailand Masters snookertoernooi, waarvan de eerste vijf ronden in Newport Wales worden betwist, heeft weerom een zware tol geÎist. Niet minder dan vijf reekshoofden konden hun koffers pakken. Onder hen Peter Ebdon, Alan McManus, Steve Davis, Fergil O'Brien en John Parrott.

BR>Vooral voormalig wereldkampioen Steve Davis kreeg een zware nederlaag te verwerken. Met 5-1 moest hij er aan geloven. Zijn tegenstrever Dominic Dale, uit Wales, lukte breaks van 52, 73 en 62. Peter Ebdon kon in zijn wedstrijd tegen Joe Perry aanvankelijk gelijke tred houden. Met ondermeer een 97 break stond het aan het einde van de eerste sessie 2-2 gelijk. In de tweede wedstrijdhelft scoorde de nummer twaalf op de wereldranglijst geen enkel punt meer waardoor de 24-jarige Perry nog een vrij vlotte 5-2 overwinning behaalde.

John Parrott verloor met 5-3 van zijn landgenoot Nigel Bond. Maar liefst drie maal verloor Parrott een frame op de beslissende zwarte bal. Jimmy White lijkt daarentegen terug op de goede weg te zijn. Nadat hij na een teleurstellende eerste seizoenshelft naar een 23e plaats op de wereldranking is weggezakt, heeft hij zich nu kunnen plaatsen bij de laatste zestien. White moet het wel in de volgende wedstrijd opnemen tegen de winnaar van het Schots onderonsje Snaddon - Higgins.

De hoofdtabel, die wordt afgewerkt van 3 tot en met 11 maart in Bangkok, is nu bijna volledig. Met uitzondering van de wedstrijd voor de vijfde ronde tussen James Wattana en Michael Judge die in ThaÔland wordt afgewerkt. Ook de toppers John Higgins, Stephen Hendry, Ronnie O'Sullivan, Mark Williams en Anthony Hamilton spelen hun zesde ronde in de ThaÔse hoofdstad.

Uitslagen zesde ronde

:

P. Ebdon (Eng) - J. Parry (Eng) 2-5

P. Hunter (Eng) - M. Dziewialtowski (Eng) 5-3

S. Lee (Eng) - D. Harold (Eng) 5-3

A. McManus (Sch) - A. Davies (Wal) 4-5

S. Davis (Eng) - D. Dale (Wal) 1-5

M. King (Eng) - C. Small (Sch) 5-2

J. White (Eng) - D. Roe (Eng) 5-2

F. O'Brien (Ier) - J. Lardner (Sch) 2-5

K. Doherty (Ier) - H. Abernethy (Sch) 5-2

J. Parrott (Eng) - N. Bond (Eng) 3-5

M. Stevens (Wal) - M. Dunn (Eng) 5-1