Volleybal: Herentals verdwijnt misschien toch niet

HERENTALS -

Reeds maanden aan een stuk zegt de entourage van vrouwenlandskampioen Herentals dat de Kempenaars op dit ogenblik hun allerlaatste competitie spelen. "De eindspurt wordt ingezet", verklapte manager Dore Wellens vorige week nog. Maar is de laatste rechte lijn dan toch langer dan algemeen aangenomen? Als het van Arthur Vermeulen afhangt, zal er inderdaad ook komend seizoen nog vrouwenvolleybal gespeeld worden in Herentals.

D.V.B.

BR>"Niemand kon geloven dat Dore Wellens zijn plan om af te treden hard zou maken", zegt Vermeulen. "Zowel in bestuurskringen als bij de speelsters dacht iedereen dat Dore zijn woorden opnieuw zou inslikken op het moment dat de teloorgang van zijn levenswerk zich aanbood. Met die gedachte in het achterhoofd hebben wij ons nooit echt de moeite getroost om bijkomende sponsoring te zoeken.

Nu bleek dat de toekomst van onze vrouwelijke toppers erg onzeker was, hebben wij de handen in elkaar geslagen. Momenteel lopen er gesprekken met tal van sponsors. Tegen eind februari willen wij zekerheid. In dat opzicht hebben wij de speelsters en de trainersstaf gevraagd om nergens anders te tekenen."

Vermeulen, momenteel één van de kleinere sponsors van de club, droomt er van om de Herentalse supporter wekelijks topvolleybal aan te bieden.

"België is te klein voor topsport", meent Vermeulen. "Willen wij wekelijks duizend toeschouwers over de vloer krijgen, dan moeten wij week na week hoogstaande wedstrijden aanbieden. De Europabeker is daar een eerste gelegenheid toe, maar ook de Bene-liga is in dat opzicht onontbeerlijk. Een volleybalcompetitie tussen de vijf beste Belgische teams en de vijf beste Nederlandse formaties."