«Plaats in eerste ploeg afdwingen»

HASSELT -

J.H.

BR>De 17-jarige Bram Janssens van TTC Hasselt is afgelopen zondag provinciaal B-kampioen geworden. De Hasselaar, die pas de reeks van de juniores ontgroeid is, nam tijdens de finaleronden de maat van zijn clubgenoten Geert-Jan Gielen en Hans Pillarts.

Bram kreeg het tafeltennis met de paplepel ingegeven. «Op mijn zesde kon ik al flink met een palet overweg,» lacht Bram. «Van kindsbeen ben ik intensief met die sport bezig geweest. Ik heb nooit anders geweten. Momenteel werk ik een zeer druk programma af: 's zaterdags competitie, 's zondags een of ander tornooi.»

Afgelopen zondag pakte hij de provinciale B-titel. «Het is niet ongebruikelijk dat een jonge gast dit kampioenschap wint,» aldus Janssens. «het tornooi werd overigens volledig beheerst door spelers van TTC Hasselt. Altijd fijn meegenomen als je je eigen clubmaats mag bekampen. Je kent elkaar zeer goed. Onderling wordt dan snel gezocht naar de zwakke plekken van de tegenstrever.»

Janssens moest geen voorronde spelen. «Eigenlijk heb ik maar twee wedstrijden moeten spelen,» lacht Bram. «Eerst tegen Gielen, die het me vooral in de eerste set heel moeilijk maakte. In de finale moest ik het dan opnemen tegen Pillarts. Zowel in de eerste als in de tweede set was ik op achtervolgen aangewezen. Maar tot twee keer toe slaagde ik erin om in de slotfase het laken naar me toe te trekken.»

Volgende hoofddoelen zijn het Belgische B-kampioenschap (13 februari) en het provinciaal kampioenschap voor -21-jarigen aanstaande zondag. «Natuurlijk hoop ik op een finaleplaats,» zegt Bram onomwonden. «Als alles normaal verloopt zal ik in die eindstrijd mijn 20-jarige broer Tim moeten bekampen. Dat zal een zware dobber worden.

(lacht)

. Voor het overige hoop ik snel een plaats in onze eerste ploeg te veroveren.»