Twee records gesneuveld

LEOPOLDSBURG -

B.R.

BR>Op het Limburgs kampioenschap in Leopoldsburg, de eerste zwemwedstrijd van het jaar, werden twee records gebroken. Zo werd Karen Vanbuel op de 200m rugslag algemeen kampioen in een nieuw provinciaal record. Zij verbeterde het drie jaar oude record van Cindy Persoons met anderhalve seconde. Vanbuel was ook de snelste bij de kadetten op de 400m wisselslag. Op dit nummer nam Persoons, goed voor beide titels bij de senioren, wraak door haar eigen algemeen Limburgs record (5.10.54) aan te scherpen tot 5.10.16. Bij de junioren veroverden ook Marlies Vanspauwen (GZVN) en Tom Vangeneugden (OZV) beide titels.

De jongeren waagden zich aan de 50m rugslag en de 100m schoolslag. Jolien Broekmans en Lien Bosmans (beiden van ZVB) bewezen de snelsten te zijn op de rugslag. Op de schoolslag was die eer weggelegd voor Hannelore Roth (GZVN) en de Hasseltse Sanne Carmans. Bij de jongens was Joris Tips (LWB) het beste op de 50m rugslag voor negenjarigen. Philippe Jackmaert (HZS) was het beste bij de tienjarigen. De schoolslag bij de negenjarigen werd beheerst door Stefan Weijtjens (MZVL), terwijl Dries Paulissen (GZVN) de snelste tienjarige was.

De benjamins kenden telkens een andere winnaar. De rugslag was weggelegd voor Fientje Langens (ZVB) en Rob Deckers (MZVL), terwijl de wisselslag voor Goele Nullens (DMB) en Robin De Neve waren. Ook bij de miniemen waren er vier kampioenen. Bij de rugslag Hanne Stukken (GZVN) en Wietse Heylen (LWB), bij de wisselslag Jessie Vanspauwen (GZVN) en Niels Bosmans (ZVB). Bij de kadetten jongens won Steven De reydt (ZDML) de wisselslag en werd Joeri Janssen (ZVB) primus op de 200m rugslag. Bij de senioren heren won Kevin Kuppens (OZV) de rugslag en werd Bart Reymen (GZVN) eerste op de 400m wisselslag.