Leider Wellen herpakt zich

HASSELT -

H.M.

BR>In nationale afdeling boekten MTV Kortessem, met Eerkens-Knoops als uitblinkers, en TC Mal vrij vlotte zeges tegen Les Ducs Luik en Cartouche Genk. Over de partij Les Cocqs Luik-Express Turnhout, waar een zweem van fraude in lucht hing, lijkt het laatste woord nog niet gezegd.

In eerste provinciale herpakte koploper VKC Wellen zich na een 6-2-achterstand bij Maerholt. Coenen-Paven (4 op 6) en Wouters Sillen (5 op 6) deden het tij alsnog keren tegen Michiels-Kenis en Schildermans-Huysmans. In tweede provinciale bleef 't Schuurke Alt-Hoeselt zonder verhaal tegen Sportcafé Gellik, waar de 66-jarige Piet Schoenmakers samen met Paul Schuffelers 5 op 6 haalde. Ook TVC Wilderen, dat enkel tegengas gaf via Appeltans-Joris (4 op 6), moest de duimen leggen tegen Leopold IV Tienen, waar vooral Palfliet-Vansteenvoort (5 op 6) en Renders-Reynaerts (4 op 6) op dreef waren. Vangeel-Fets (1 op 6) en Mees-Pacolet (2 op 6) schoten te kort. In de partij Sportkring Eigenbilzen-Kaiserhof Mal bezorgden Hansen-Groffils en Paqaui-Nijssen met nipte 8-11-zeges de bezoekers de volle buit. Liefst zeven van de negen partijen eindigden trouwens op een 10-10-gelijkspel.

In vierde afdeling viel de beslissing in de confrontatie Platdak Leopoldsburg-Time Out Averbode pas in de slotpartij, toen uitblinkers Wustenberghs-Hermans (5 op 6) het duo Lenaerts-Winters (1 op 6) opzij zetten. Bezoekers Nijs-Nijs boekten 4 op 6, bij de thuisploeg bleek het weerwerk van Snoeks-Gartmans (4 op 6) en Daniëls-Daniëls (3 op 6) onvoldoende.