Eisden neemt commando over

GENK -

H.R.

BR>Na de 5-3-nederlaag tegen Ans 1 in de zevende ronde van de nationale interclubs zakt Midden-Limburg 1 weg naar de achtste plaats. In derde afdeling neemt Eisden, na winst in de onderlinge topper, het commando over van Luik 2, dat met nog vier rondes voor de boeg een half punt achterstand telt. Herve 1, derde in de stand, lijkt al uitgeteld voor de titel. Een versterkt Midden-Limburg 2 belandt na de 2-4-zege bij Ans 2 op de negende plaats, naast Anderlecht 3 en Overpelt 1, dat Eynatten 1 versloeg (4,5-1,5). Toch lijkt het erop dat beide Limburgse ploegen tot het einde tegen de degradatie moeten vechten.

In vierde afdeling behoudt Tessenderlo, dat ML 3 opzij zette (3-1), haar derde plaats. Ook Lommel, dat fors uithaalde tegen hekkensluiter Leuven 4, en ML 3 handhaven zich. In vijfde afdeling blijven beide Truiense ploegen derde na vlotte zeges. Ook Maasland won, ML 4 kwam niet verder dan een gelijkspel.

Genkenaar Hans Renette heeft het kersttornooi van Ubach-Palenberg op zijn naam geschreven. Renette haalde het met 8,5 op tien vóór Marcel Winkels (ML, 8 punten), Marc Kocur eindigde als negende (2 punten) op elf deelnemers.

Op het tornooi van Roermond boekte Steven Mahieu van Houthalen-Oost een knappe zeven op veertien. In de A-reeks won internationaal meester Johan Van Mil probleemloos. Andere sterke Nederlanders waren Willy Hendriks, Maurice Peek, Wladimir Skulener en Gaston Dorenberg. Nicola Grecuccio (Houthalen-Oost) en Hans Renette eindigden in de middenmoot met respectievelijk 3,5 en 4 punten.