«Faalangst is verdwenen»

Bij TTC Hasselt kunnen ze terugblikken op een schitterende heenronde: vier teams (mannen in superdivisie en in 2de nationale C, dames in superdivisie en 2de nationale B) prijken momenteel op de eerste plaats. De damesploeg in superdivisie (met Egle Tamasauskaite, Karen Opdencamp en Sylvie Van Rintel) telt één puntje voorsprong op landskampioen Alpa Elsene. Zaterdag begint de terugronde onmiddellijk met een kraker: Alpa-Hasselt.

HASSELT Jürgen SCHROOTEN

BR>

«We zijn dit seizoen begonnen met de ambitie om bovenaan mee te draaien,» zegt Karen Opdencamp, aan haar derde jaar bij Hasselt bezig. «Vorig seizoen eindigden we vijfde, dit jaar ligt de lat hoger. Maar dat we na de heenronde aan de kop zouden staan, had ik niet meteen verwacht. Zeker niet na de zware 9-1-nederlaag thuis tegen Villette. Tjonge, dat kwam hard aan. Gelukkig hebben we ons daarna goed herpakt. Egle Tamasauskaite speelt daarin een belangrijke rol. Zij is een heel goede aanwinst voor Hasselt. Nochtans is zij pas in laatste instantie aangeworven. Normaal gezien waren we net als vorig jaar met de Chinese Shi Huachun aan het seizoen begonnen. Maar zij had problemen met haar visum waardoor we op zoek moesten naar een vervangster. Zo kwam Egle in Hasselt terecht. Een schot in de roos blijkt nu.»

«Maar ook Sylvie Van Rintel (overgekomen van Corenne, nvdr) draait goed en over mezelf ben ik ook best tevreden. Vooral mentaal ben ik sterker geworden. Ik word niet meer zo snel nerveus, ik twijfel niet meer zoveel aan mezelf. Die faalangst is zo goed als verdwenen. Ik weet nu dat ik de meeste tegenstandsters aankan. Daardoor kom ik meer ontspannen aan de tafel. En als ik

los

ben, haal ik een hoger niveau.»

Examen

In het klassement leidt Hasselt met één puntje voorsprong op Alpa en drie op Villette en Aywaille. «Als we zaterdag kunnen winnen, doen we een heel goede zaak. Dan is Alpa zo goed als uitgeteld. Ik denk dat we ginds een kans maken. Alpa ligt ons wel. Het zijn allemaal

normale

speelsters. Zij teren vooral op hun twee Kroatische meisjes. Maar ze moeten wel een B2 inzetten als derde speelster. Daar moeten wij van profiteren.»

En dan richting titel? «Hmm, daar is het nog te vroeg voor. Villette en Aywaille zijn ook nog in de running. Maar we zullen proberen hé.»

En je persoonlijke ambities? «Met Hasselt de titel pakken en individueel in de Open van Wales (5 en 6 februari) minstens twee wedstrijden winnen zodat ik op de

world ranking

kom. En dan in Maleisië op het WK voor landenteams (van 19 tot 26 februari) een goed figuur slaan.»

Voor Opdencamp ligt er niet alleen op sportief vlak een belangrijke week in het verschiet: vanaf maandag heeft ze examen aan het sportkot in Leuven. «De combinatie studie-sport is niet zo gemakkelijk. Normaal gezien ging ik rond nieuwjaar altijd op een tafeltennis-stage. Daar is nu niets van in huis gekomen. Ik heb twee weken blok achter de rug. Tja, mijn studies zijn nu eenmaal belangrijker. Want met tafeltennis zal ik nooit de kost kunnen verdienen. Ik train ook minder dan vroeger. Drie keer anderhalf uur in plaats van vier maal twee uur. Maar dat heeft ook een voordeel: want nu is de honger naar het spelletje veel groter dan bijvoorbeeld vorig jaar.»