Beloften winnen met 5-0 -

OVERPELT

BR>KVVO liet zijn beloften (tot 21 jaar) aantreden tegen vierdeprovincialer Kerkhoven. In de belofteploeg speelden doelman Hermans, Hendrickx en Jacobs als kernspelers van de A-selectie. De doelpunten werden gemaakt door Jacobs (30' en 32'), Ciftic (54' en 70') en Hendrikcx (56').

VELDWEZELT

Trainer Jacobs ziek -

In de voorbereiding op de topper van zondag tegen leider Bocholt werd de training bij bevorderingsclub Veldwezelt geleid door assistent-trainer Erik Eurlings, zelf pas hersteld van een influenza. Trainer Johny Jacobs (foto) werd inmiddels trouwens ook het slachtoffer van een griepaanval, die hem verplichtte in bed te blijven.

VLIERMAAL

Geen hattrick Goossens -

In tegenstelling tot het bericht in de dinsdagkrant scoorde Steve Goossens (Vliermaal) in de wedstrijd tegen Rotem geen hattrick. De doelschutters van Vliermaal (2C) waren achtereenvolgens Jamart, Valkeneers, Smets, Goossens en opnieuw Smets.

THES SPORT

Persoons twijfelachtig -

Bij Thes (3A) was er de voorbije dagen meer slecht dan goed nieuws. Het goede was dat Lievens, die bij de competitiestart een kuitbeenbreuk opliep met de revalidatie bezig is. «Kris mag toch al lopen,» aldus trainer Reykers. Minder goed vergaat het Peter Bartels, die twee maanden out is met een spierscheur. Frank Persoons sukkelt met een contractuur in de bil en is voor de topper tegen Beverlo erg twijfelachtig.

VK BEVERLO

Poelmans nieuwe doelman -

Na het werkongeval van eerste doelman Vanzeir is Beverlo (3A) meteen op zoek gegaan naar een waardige vervanger. Zo is men terechtgekomen bij de 35-jarige Stefan Poelmans. Die was vorig seizoen nog bij Heppen aan de slag. Aangezien hij meteen speelgerechtigd is, behoort hij straks tot de kern voor de partij tegen Thes.

RIEMST

Paul Wolfs reageert -

Hulptrainer Paul Wolfs, die zondag in Alt Hoeselt (3D) gelegenheidsscheidsrechter was, voelde zich geviseerd door de kritiek aan zijn adres. Riemst won met een doelpunt verschil. «Ik heb eerlijk gefloten en in de slotfase terecht een doelpunt van Alt afgekeurd. Zelf vind ik dat ik het vrij goed gedaan heb. Verschillende toeschouwers van Alt-Hoeselt hebben duidelijk gezien dat er een fout werd gemaakt. En dat ik het doelpunt van de thuisploeg terecht heb afgekeurd. Nu komt het over alsof ik partijdig zou geweest zijn. De lijnrechter van Alt zelf kreeg kritiek van de thuisaanhang,» reageerde Wolfs.

STATIE ZOLDER

Regen van schorsingen -

Statie Zolder (4A) moet zondag de rekening betalen voor de opgelopen gele en rode kaarten. Zo zijn Baeten, Acka Ogun, Bleux, Huyuk en Titi geschorst. Daarbij komt nog dat Hulsmans ziek is.

WIJSHAGEN

Loopbaan Didden in gevaar -

Speler-trainer Rik Didden van Wijshagen (4A) liep in de heenronde een zware knieblessure op. Aanvankelijk zag het er naar uit dat gips het euvel zou verhelpen. Maar ondertussen zijn er enkele weken voorbij en Didden weet niet echt wat de toekomst brengen zal. «Vrijdag moet ik naar dokter Bellemans in Pellenberg. Of er een operatie volgt, is nog niet uitgemaakt. Hopelijk weet ik straks meer. Maar ik zie het somber in. Het zou wel eens goed kunnen gedaan zijn voor mij met voetballen,» zucht Rik.

BJ KORTENBOS

Derwael en Ruysen fit -

Goed nieuws voor trainer Peter Vanrijckel van Kortenbos (4D). Derwael en Ruysen zijn weer fit na enkele weken inactiviteit. Duchateau komt terug na een schorsing en Vandoninck is terug aan het trainen. Enige afwezige is keeper Vanrutten wegens examens. Vanelderen neemt zijn plaats in.