«Hoofddoel van seizoen»

Allaert-Ceulemans-Maes. Het zou, in alfabetische volgorde, best een mooie tiercé zijn voor het Limburgs veldloopkampioenschap dat zondag in het stadspark van Sint-Truiden betwist wordt. Maar om uiteenlopende redenen laten ze alle drie verstek gaan. Stevige mogelijkheden dus voor Lanakenaar Steven Heemskerk, altijd goed op kampioenschappen. Al zien uiteraard ook andere atleten hun kans nu schoon voor de provinciale titel bij de seniores.

LANAKEN Jacky STIJVEN

BR>

Titelverdediger Koen Allaert bereidt zich voor op zijn marathondebuut, Rik Ceulemans is na de marathon van Rome aan rust toe, terwijl Jos Maes dan weer in volle trainingsopbouw is voor het militair kampioenschap in Schaffen. Voor Steven

Stief

Heemskerk, die van het Limburgs kampioenschap wél een hoofddoel gemaakt heeft, dient zich dan ook een uitstekende gelegenheid voor zijn allereerste titel aan. Vorig jaar in Tessenderlo haalde de Lanakenaar de voet van het gaspedaal toen ATLA-clubmaat Rik Ceulemans, een heel eind achter de toen ongenaakbare Allaert, moeilijke momenten beleefde. «Misschien had ik inderdaad tweede kunnen worden, maar toen Rik er in de slotfase weer doorkwam was ik eerlijk gezegd blij met mijn derde plaats.»

Als de logica gerespecteerd wordt schuift Heemskerk, laatstejaars logistiek aan de Provinciale Hogeschool in Hasselt, zondag van drie door naar één. «Het gaat op het vlakke parkparcours allicht een snelle wedstrijd worden en ik had het ook liever iets langer gezien dan de 8550 meter, die we nu moeten lopen. Maar op een vergelijkbare omloop in Dilsen heb ik met een tweede plaats toch bewezen dat zo'n terrein me ook kan liggen. Bovendien heb ik echt gepiekt naar Sint-Truiden.»

Concurrentie vreest Heemskerk vooral van Ivo Claes, al is die nog altijd niet helemaal verlost van een hardnekkige kuitblessure. En ook Looise atleet Pedro Rens, zondag nog vierde in Maldegem, wordt een stevige klant. Verrassingen zijn uiteraard nooit uitgesloten: de laatste weken gaven onder meer ook Marc Corstjens, Tom Heusdens, David Blockx, Dré Decolfmaeker en eerstejaars Sven Nys blijk van stijgend vormpeil.

Jeugd

Eerstejaars Tim Stessens is groot favoriet voor de titel bij de juniores. Ook afgelopen zondag in Lommel startte Stessens, met een geblondeerd kopje à la Vandenbroucke, in

overdrive

. Veteraan Ghislain Fourrier keek er als tweede tegen bijna 20" achterstand aan. Krijn Van Koolwijk leek net op tijd klaar te geraken voor een duel met zijn clubgenoot maar hij werd na Dilsen door griep geveld. En dan staan er nog een hele rits in de rij voor een dichte ereplaats. Bij de tweedejaars scholieren lijkt Robin De Windt goed op weg naar een nieuwe titel, terwijl ook het titelgevecht bij de tweedejaars kadetten met onder meer Tom Salden, Marco De Gelissen en Daan Follon zich als bijzonder boeiend aankondigt.

Van benjamins tot en met veteranen wordt er zondag in het stadspark van Sint-Truiden om de Limburgse veldlooptitels gestreden. Eerste start om 13u30.