Streisands 'stalker' weer op vrije voeten

MALIBU - De man die werd gearresteerd omdat Barbra Streisand en haar man James Brolin hem beschuldigden van stalking, is weer op vrije voeten. Wendall Wall (28), een fotograaf die in dezelfde buurt woont als Streisand, werd zaterdag opgepakt door de politie van Malibu. Hij mocht de gevangenis verlaten als hij een borgsom van veertig miljoen frank zou betalen. Dinsdag liet de openbare aanklager Wall opnieuw vrij omdat er onvoldoende bewijs was dat hij Streisand en Brolin had gestalkt of bedreigd.

K.M./AP

BR>Barbra Streisand en Brolin reden zaterdag naar een politiekantoor en zeiden dat Wall hen had achtervolgd. Verschillende uren later, toen het koppel naar huis reed, merkten ze de man opnieuw op in de buurt van hun woning. Ze lieten een voorbijrijdende politie-wagen stoppen, deden hun uitleg en Wall werd gearresteerd.

«Ze voelden zich bedreigd. De politie oordeelde dat dat gevoel terecht was, en daarom is de man opgepakt,» zei de woordvoerder van Streisand. Dinsdag daagden er mensen op voor de gevangenis waar Wendal Wall vast zat. Ze droeg borden met de mededeling: «Laat Wendal vrij.»

Toen Wendal de gevangenis eindelijk mocht verlaten, zwaaide hij met een evaluatie van de openbare aanklager. «Op dit papier staat dat ik de wet niet heb overtreden, en dat Streisand me ten onrechte heeft laten arresteren,» verduidelijkte de man. Hij gaat misschien klacht indienen tegen de diva.