Cosimo Sarli weer naar Aalst?

De terugkeer van Cosimo Sarli naar Aalst is niet denkbeeldig. Als de Italiaan zijn looneisen wil verminderen zal Aalst hem tot het einde van het seizoen overnemen van de Franse tweedeklasser Nice.

BR>

Helguson voor

100 miljoen naar Watford

Watford heeft voor een recordbedrag in de clubgeschiedenis van zowat 100 miljoen Bef de IJslandse international Heidar Helguson aangeworven. De 22-jarige spits scoorde vorig seizoen bij het Noorse Lillestrom 16 doelpunten in 21 wedstrijden.

Spaanse fiscus

aast op Vieri

Inter Milan-spits Christian Vieri hangt een aanklacht wegens belastingontduiking boven het hoofd. Volgens de Italiaanse krant La Republica zou Vieri in de periode dat hij voor het Spaanse Atletico Madrid uitkwam ruim 15 miljoen Bef te weinig aan belasting hebben betaald.

Ook Stefano Torrisi, momenteel uitkomend voor Parma, wacht een naheffing. De Spaanse justitie kwam op het spoor van de ontduiking tijdens de onderzoeken naar de financiële handel en wandel van Atletico-voorzitter Gil y Gil.

Van Gaal hekelt

'moordzuchtige' FIFA

Louis van Gaal heeft dinsdag in Barcelona fel uitgehaald naar de wereldvoetbalbond FIFA. Volgens de coach van de Spaanse kampioen pleegt de overkoepelende organisatie met het huidige WK voor clubteams in Brazilië een moordaanslag op het voetbal.

«Je kunt niet zomaar een nieuw tornooi organiseren, terwijl andere competities gewoon aan de gang zijn», fulmineerde Van Gaal. «Spanje en Engeland, maar ook andere landen, hebben hun eigen liga's ondergeschikt moeten maken aan het nieuwe evenement. Op die manier maakt de FIFA het voetbal kapot.»

Van Gaal noemde eerder al de Champions League een commercieel gedrocht.

Gescheurde meniscus

voor Anelka

Nicolas Anelka, de Franse spits van Real Madrid, die maandag op het wk voor clubteams met een blessure vroegtijdig de wedstrijd tegen Raja Casablanca moest verlaten, liep een scheur op van de inwendige meniscus in de rechter knie. In de loop van woensdag zal arthroscopie moeten uitwijzen hoe ernstig de blessure is. Bij Real houdt men rekening met een afwezigheid van zes weken tot drie maanden.

Mladenov nieuwe

bondscoach Bulgarije

Stoitsjo Mladenov is de nieuwe bondscoach van Bulgarije. De voormalige speler van CSKA Sofia volgt Dimitar Dimitrov op, die in december vertrok naar Levski Sofia. Oud-topspeler Hristo Stoitsjkov blijft sportdirecteur van alle nationale teams van Bulgarije.

Mladenov (43) was één van beste spitsen van zijn land. Hij scoorde 107 keer in 210 wedstrijden in de hoogste liga. Voor de nationale ploeg speelde hij 65 wedstrijden waarin hij 24 doelpunten maakte. In 1983 werd hij uitgeroepen tot Bulgaars Voetballer van het Jaar. Mladenov was het afgelopen jaar bondscoach van Jong Bulgarije.

Rechter wil Maradona

na herstel ondervragen

Zodra zijn gezondheid dat toelaat zal Diego Maradona zich moeten melden bij justitie in Uruguay, zo bepaalde een Uruguayaans rechter maandag, die wil weten hoe hij aan drugs geraakte. Maradona belandde vorige week in Punta del Este in het ziekenhuis na een overdosis cocaïne.

Volgens artsen gaat het inmiddels iets beter met Maradona. Zijn hartfunctie is stabiel en hij heeft geen motorische of neurologische problemen.

Piacenza ontslaat

Luigi Simoni

De Italiaanse eersteklasser Piacenza heeft trainer Luigi Simoni ontslagen en assistent Maurizio Braghin tijdelijk belast met de sportieve leiding.

De 3-0 nederlaag in het degradatieduel tegen Cagliari deed het bestuur ingrijpen. Twee overwinningen uit 16 wedstrijden en amper negen doelpunten brengen de club in puntennood. De 61-jarige Simoni was in 1998 nog trainer van het jaar in Italië. Eerder werkte hij bij Inter Milaan, Napoli en Genoa.

Rui Aguas volgt

Cardoso op bij Setubal

De Portugees Rui Aguas is aangesteld als hoofdcoach van Vitoria Setubal. Bij de Portugese eersteklasser vervangt hij Carlos Cardoso.

Aguas, oud-international bij Benfica en FC Porto, was aan de slag bij tweedeklasser Estoril. Setubal is voorlaatste in de stand met 12 punten.