Greg Welch moet stoppen op doktersadvies

TRIATLON

BR>Viervoudig wereldkampioen triatlon Greg Welch heeft amper acht maanden voor de start van de Olympische Spelen in Sydney zijn sport vaarwel gezegd. De 34-jarige Australiër kampt met ernstige hartklachten. Welch kreeg vorig jaar tijdens de roemrijke Ironman op Hawaii een hartaanval. Inmiddels is gebleken dat bij hem het aantal hartslagen per minuut kan oplopen tot 300. Triatlon behoort in Sydney voor het eerst tot het olympisch programma. Welch had graag op dat podium afscheid genomen.

BIATHLON

Gross wint in Ruhpolding

De Duitser Ricco Gross heeft woensdag de wereldbekermanche over 15 km in Ruhpolding gewonnen. Gross zegevierde voor de Fransman Raphaël Poirée en zijn landgenoot Sven Fischer. In de tussenstand om de wereldbeker verstevigt Fischer zijn koppositie.

Bij de vrouwen ging de overwinning over 12,5 km naar de Russische Galina Koukleva. De Olympisch kampioene sprint haalde het voor de Zweedse Magdalena Forsberg en de Oekraiense Olena Petrova. Forsberg loopt aan de kop van de stand om de wereldbeker verder uit en telt nu 236 punten.