Pelic (Westerlo)twee matchen geschorst

Belangrijkste punten woensdag op de bijeenkomst van het Sportcomite waren de rode kaarten uitgedeeld tijdens de bekerwedstrijd Standard-Westerlo van 17 december.

BR>Vedran Pelic (Westerlo) werd geschorst voor twee wedstrijden omdat hij een lijnrechter een duw gaf. In diezelfde wedstrijd moesten ook Dirk Thoelen (Westerlo) en Didier Ernst (Standard) vroegtijdig onder de douche. Zij moeten in tegenstelling met collega Pelic één partij de tribune in.

In de partij RC Harelbeke-AA Gent van 28 november werden de wedstrijdleiders door de supporters van Harelbeke bekogeld met allerlei voorwerpen. Lijnrechter Dirk Van Houtte werd in de gang naar de kleedkamer verwond aan het oog. De dader bleek clubdokter Didier Michiels te zijn, die met een programmaboekje Van Houtte verwondde. Hij werd opgeroepen om uitleg te verschaffen maar gezien zijn beroep kon hij zich niet vrij maken. Hij legde per brief uit dat hij niet schuldig was aan de hem ten laste gelegde feiten. Het Sportcomité ontzegt de geneesheer nu de toegang tot de neutrale zone vanaf 12 januari tot eind december 2000. Verder wordt hem een boete van 20.000 frank opgelegd.