Geel start operatie behoud met punt

AA Gent

P.H.

BR>1 -

Geel

1

GENT -

Het pas uit Tunesië teruggekeerde AA Gent leek heel even het best uit de startblokken te komen maar het was toch Geel dat het best de winterstop verteerd bleek te hebben. Scheidsrechter Dropsy deed eerst alsof zijn neus bloedde toen de uiterst zwakspelende Vasov Zefilho in het zestienmetergebied tegen het gras trok. Even later redde Savic, in doel wegens de schorsing van Herpoel, de meubels voor Gent door een schot van de vrij voor hem opduikende Daelemans te stoppen. Wat in de lucht hing, viel er dan toch uit toen Delen en Versavel onder hun beidjes dolden met Christensen en Vasov. Versavel omspeelde Savic en tikte simpel binnen: 0-1. Meer dan verdiend op dat moment. Geel bleef de betere ploeg en Savic diende zich onder meer op pogingen van Daelemans en Zefilho op te werpen als beste Buffalo om het verschil klein te houden.

Sollied slaagde er blijkbaar in zijn troepen wakker te krijgen tijdens de rust. Een goede combinatie tussen Pedersen en Dahlum werd door Schuermans nog in hoekschop verwerkt. De Geelse doelman was even nadien kansloos toen Ramcic Joly centraal vrijspeelde en de Fransman zijn zevende seizoenstreffer lukte.

Het Gentse middenveld was nadrukkelijker aanwezig dan voor de rust en Geel mocht zich gelukkig achten dat een prachtige vrijschop van wie anders dan Joly uiteenspatte op de kruising. In de slotfase ontbrak het Gent aan creativiteit om de nochtans onzeker acterende Geelse doelman het vuur aan de schenen te leggen.

Scheidsrechter: Dropsy. Toeschouwers: 4.000.

GENT: Savic, Christensen, Vasov, Szekeres, Pedersen, Joly, Ramcic, Gajser, Kharif (75' Nielsen), Aarst, Dahlum.

GEEL: Schuermans, Meeusen, Sylverans, Smits, Geerinckx, Mols, Lendvai, Versavel (78' Alentijns), Delen, Daelemans, Zefilho.

Doelpunten: 16' Versavel 0-1, 48' Joly 1-1.

Gele kaarten: Sylverans (fout), Szekeres (fout), Dahlum (fout), Zefilho (onsportief gedrag).