Van Meir zorgt voor ontnuchtering

ANTWERPEN -

Luk De Ranter

BR>Lierse pakte dan wel een punt, de mindere periode die de ploeg voor de winterstop doorworstelde is nog lang niet achter de rug. Ondanks de bekerwinst tegen Antwerp net voor de winterstop en een deugddoend oefenkamp in Spanje presteerden de Pallieters niet als een ploeg die voluit voor de topvijf gaat. Toen Karagiannis scoorde, leek het er ook op alsof Germinal Beerschot Lierse van de vierde plaats zou verdringen. Eric Van Meir, die in de slotfase toch zijn verdedigende stelling mocht verlaten, hield Lierse toch op de vierde stek vastgepiund. Dat het derde geplaatste Club Brugge verder wegfietst, zal niet de eerste zorg van Meeuws en de zijnen zijn.

Dat Germinal Beerschot niet won, heeft het deels ook aan zichzelf te wijten. De ploeg miste te veel kansen, het brak het elftal zuur op. Geen verdiende zegegebaren achteraf, wel naar de grond wijzende neuzen. Ontgoocheld dat ze waren, die van Germinal Beerschot.

Lierse moest met Cavens, Zdebel en Huysmans een drietal pionnen missen die doorgaans het verschil kunnen maken. De thuisploeg kon haast met de typeploeg aantreden. Enkel Kovacs en Mutavdzic ontbraken. Voor Demkine was er geen plaats in de basis. Sonck speelde. En die Sonck kreeg kansen. Alleen een beresterk keepende Nys hield hem van eerstehelft-succes weg. Drie keer pareerde Nys subliem. Neen, vier keer, toen op een poging van Hofmans. Nys was de beste Lierenaar.

De voor Germinal Beerschot verdiende rustvoorsprong pronkte niet op het bord. Lierse mocht blij zijn met de brilscore maar pakte ook de tweede helft voorzichtig voetballend aan en dus mochten de mannen van het Kiel - ondanks het feit dat Degryse dit keer niet echt kon uitblinken - blijven domineren. Nys kreeg van het vinniger acterend Germinal Beerschot dus nog meer kansen zijn bloedvorm te demonstreren. Hij deed dat met brio. Hofmans en co rukten zich de haren uit het hoofd. Patje stond op zijn doellijn te grijnzen. Tot Karagiannis scoorde. Toen lachte ie groen. Van Meir zorgde toch nog voor Liers plezier. Eén punt op dit Germinal Beerschot pakken, zal weinig ploegen lukken.