Torken en Sels scoren elk tweemaal

Aalst

G.B.

BR>2 -

Beveren

4

AALST -

Het was de thuisploeg die het zaakje meteen offensief in handen nam. Steve Cooreman werd tweemaal afgezonderd voor doel maar de Aalsterse topschutter miste telkens compleet zijn schot. Meyssen deed dat niet. Op aangeven van Thiebaut joeg hij de bal door de kruising. Deze vroege treffer schudde de Waaslanders wakker. Beveren bleef jagen op de gelijkmaker en werd daarvoor beloond. Nuhiji kruiste tot bij Sels die in de vlucht raak schoot. Beveren bleef nu dartel combineren en Aalst werd op alle fronten met de billen bloot gezet. Van Steenberghe hield zijn ploeg recht toen hij een strafschop van Torken uit zijn doel ranselde. De bezoekers kreeg voor rusten toch nog die bonus waar ze recht op hadden. Vlaminck mocht vanuit buitenspelpositie de bal voor de kooi zwiepen en daar stond Sels om zijn tweede van de avond binnen te tikken.

Na de rust probeerde Aalst de bakens te verzetten. Van Hoyweghen kopte uit hoekschop rakelings naast en Temmerman kon van een slecht ontzetten van doelman Van De Putte niet profiteren. Aan de overzijde zette Dhont en Torken Van Steenberghe aan het werk. Met een persoonlijke actie ontnam Torken de laatste Aalterse hoop op de gelijkmaker. Of toch niet want de ingevallen Grommen deed de Aalsterse hoop weer oplaaien. Heel eventjes maar want Torken dompelde op pass van Tarachulski Aalst opnieuw in een diepe rouw.

Scheidsrechter: Vandevenne. Toeschouwers: 3.200.

AALST: Van Steenberghe, Van Hoyweghen, Claeys, Temmerman, Filipovic, S. Cooreman, Van Den Bossche (66' Grommen), Meyssen, Van Der Heyden, D. Cooreman, Thiebaut.

BEVEREN:Van De Putte, Smet, Vlaminck, Van Ophuizen, Imagbudu (76' Tarachulski), Dhont, Smid, Nuhiji, De Vuyst, Sels, Torken (85' Van Den Eede).

Doelpunten: 8' Meyssen 1-0, 23' Sels 1-1, 37' Sels 1-2, 65' Torken 1-3, 79' Grommen 2-3, 82' Torken 2-4.

Gele kaarten: Temmerman (protest), Vlaminck (fout).