Finaal onderuit in laatste tien minuten

België

I.K.

BR>20 -

Joegoslavië

33

HASSELT -

Na twee nederlagen tegen Macedonië wordt in het Belgische kamp al lang niet meer aan kwalificatie voor het WK gedacht. En ook de wedstrijd tegen Joegoslavië, de winnaar van de bronzen medaille op het laatste WK in Egypte, stond niet meteen garant voor een succesje. Erger nog, de Rode Duivels vreesden een rammeling. Gedurende het eerste kwartier beperkten de Belgen de schade tot 4-8. Zij konden maar één kansje forceren, en één Joegoslavische aanval afslaan kostte een massa energie. De thuisploeg liep zich vaak te pletter op de subliem georganiseerde 3-2-1-defensie van de Joegoslaven. Lamury, Stryckers en Denil sloopten sporadisch het bezoekend bolwerk, maar vonden dan weer klasbak Peric op hun weg. De Joegoslavische machine draaide op volle toeren en er was een degelijke Polfliet nodig om met enigszins aanvaardbare 8-15-cijfers richting kleedkamer te trekken.

Geen hangende hoofdjes in het Belgische kamp na de rust. Natuurlijk waren er nog slordigheden, maar ook de Joegoslaven, die Griekenland vernederden met 9-21, gingen op de experimentele toer. Skrbic deed zijn reputatie van 's werelds beste pivot alle eer aan. Maar ook bij de Belgen toverden Orban, Huygen, Catteeuw, Ombelets en Quintiens regelmatig iets leuks uit de mouw, 12-21. Natuurlijk te weinig om de Joegoslaven, die in de laatste tien minuten hun countermachine in stelling brachten, iets in de weg te leggen.

Scheidsrechters: Konecny en Ondras (Tsjechië).

BELGIE: Polfliet, Orban, Lamury 2, Catteeuw 2, Sehovic 1, Deltombe 2, Ombelets 1, Quintiens 3, Stryckers 1, Wolak 1, De Nil 2, Huygen 5.

JOEGOSLAVIE: Peric, Sterbik, Kokir 2, Milinovic 2, Jovanovic 8, Maksic 1, Lapcevic 4, Matic 1, Kapisoda, Milosavljevic 2, Djukanovic 2, Skrbic 9.