«Vijf keer 3-0»

GENT -

F.V.R.

BR>«We kunnen nog beter,» was de eerste reactie van passeur Cato Snauwaert na de 0-3. «We hebben nog te veel onnozele ballen gemist, zodat die tweede set aan een zijden draadje hing.» Maar eind goed al goed. «En nu gaan we resoluut voor een nieuwe 3-0 in de terugmatch. We spelen vijf keer tegen Gent in vier weken, we moeten vijf keer zonder setverlies winnen. Dat is de ideale manier om ons voor te bereiden op de resterende opdrachten dit seizoen. In die zin is Gent de ideale sparring-partner. Ze verdedigen heel sterk, ze bieden dus voldoende weerstand.»

Ook trainster Sliwinska had de fouten opgemerkt in set twee. «Gelukkig konden we de kloof na de 15-12 heel snel weer dichten. Daar hebben we de match terug in handen genomen.»

Liesbeth Mouha was vooral tevreden over haar derde set. «Op vraag van de trainster gingen alle ballen naar mij in het midden en plots kwam ik los. De vorige sets waren immers minder goed. Maar ja, ik mis toch nog spelritme op dit niveau. Dat komt wel terug.» En nu naar Moskou? «Twee jaar geleden was ik er niet bij, toen Isola daar speelde. Ik zou het Rode Plein wel eens willen zien, ja.»