Broodnodige punt -

LIERSE

L.D.R./K.G.

BR>Eric Van Meir zorgde er in de slotfase voor dat Lierse toch nog een (onverdiend) punt op Germinal Beerschot meescharrelde. Van Meir had geen moeite toe te geven dat de thuisploeg het best voetballende elftal was geweest. «We wisten dat we een aartsmoeilijke opdracht moesten afwerken», zei Van Meir. «Die 24 op 24 van Germinal Beerschot in eigen stadion stond er niet zomaar. Ons was het om puntenwinst te doen. Na die magere oogst op het einde van de heenronde, moesten we vermijden met lege handen huiswaarts te keren. We hadden dat punt nodig, zo simpel is het.»

Met dank aan Nys -

Walter Meeuws besefte dat zijn werkvolk heel goed was weggekomen op het Kiel.

«We hebben dit punt vooral te danken aan de alertheid van onze doelman», opende Meeuws. «We mogen heel blij zijn met het gelijkspel. Haast de ganse match liepen we achter de feiten aan. We verloren haast alle duels en gaven de thuisploeg te veel vrijheid. Dat is om problemen vragen natuurlijk. Onze enige bekommernis was het dat de thuisgoal niet zou vallen. Uiteindelijk scoort Karagiannis dan toch, maar komen we via een lucky-goal langszij. Neen, ik ben heel blij met deze start.»

GBA

Thuisreputatie niet geschaad -

«Neen, onze thuisreputatie werd zeker niet geschaad door dit eerste puntenverlies op het Kiel», vond een ontgoochelde Franky Van der Elst. «Ik kan niet anders dan de jongens feliciteren. We hebben Lierse negentig minuten tegen het eigen doel geplakt. Logisch toch dat de jongens na die late gelijkmaker zwaar in de put zitten. Dat wordt de voornaamste bekommernis. De spelers opnieuw klaarstomen voor de opdracht in Lommel. We hebben alleszins getoond dat we klaar zijn om een sterke tweede ronde neer te poten. Ik kan niet anders dan hopen dat deze lijn wordt doorgetrokken. Enkel het resultaat moet anders.»

Onrechtvaardig -

Onze thuisreputatie kreeg vandaag een eerste deuk, dubbel jammer dat zoiets moet gebeuren tegen een ploeg die geen punt verdient.» Manu Karagiannis hoef je na gisteren niet meer uit te leggen dat voetbal even hard als onrechtvaardig kan zijn. «Germinal Beerschot speelde Lierse wég: punt uit. Akkoord, het eindresultaat was niet je dàt, maar ik hoop dat de supporters toch onthouden dat we puik voetbal hebben laten zien.»

Sonck steekt hand in eigen boezem -

Wesley Sonck, door Patrick Nys tot vijf keer toe van een doelpunt gehouden, stak de hand gretig in eigen boezem. «Niet dat ik geblunderd heb of zo, als ik me niet vergis belandden al mijn pogingen tussen de palen. Ook al speelde Patrick Nys de match van zijn leven, toch had ik minstens één doelkans moeten verzilveren.»

Sonck moest diep in de tweede helft de baan ruimen voor Svetlicic, en liet openlijk zijn ongenoegen blijken. «Ach, dat is de ontgoocheling van het moment, dat moet je relativeren. Zoiets blijft niet hangen, het hoort erbij.»

Dubbel jammer -

«Dom balverlies en dan een voorzet in het centrum van de verdediging waarop ik moet uitkomen, doet ons de das om», aldus Jan Moons. «De bal botste te hoog zodat ik hem niet voldoende kon wegwerken. Scoren we de eerste helft tweemaal, dan is de match beter controleerbaar. Nu moesten we op onze hoede blijven voor een counter. Lierse heeft hier niets laten zien en pakt toch een punt.

Dubbel jammer is het. We verliezen op een domme manier het maximum van de punten voor eigen publiek en we missen de kans om over Lierse te wippen. Op Lommel moeten we dat recht zetten.»