«Enkel de doelpunten ontbraken»

«Ik had gevraagd om het tempo hoog te houden en de pressing aan te houden», aldus Jos Heyligen, «dat is de enige manier om Westerlo niet in zijn geijkte spel te laten komen. Want geef je Westerlo tijd en ruimte dan kom je gegarandeerd in de problemen.

GENK Erik DE GRUYTER

Zover hebben wij het gelukkig nooit laten komen. Bijna negentig minuten lang hebben wij aan een hoog tempo gevoetbald. Bovendien kwamen wij tot een resem kansen. Enkel de doelpunten ontbraken en dat vind ik bijzonder jammer. Want ik ben van mening dat mijn ploeg formidabel gevoetbald heeft.»

Jan Ceulemans, de voorbije weken meer dan eens geplaagd door een mogelijk vertrek van zijn koningskoppel Brogno-Mitrovic naar Racing Genk, lachte in zijn vuistje.

«Als je een punt wegkaapt bij de landskampioen moet je gewoon tevreden zijn», vond sterke Jan, «bij momenten stonden wij zwaar onder druk, maar daar had ik me aan verwacht. Het was zeker niet de bedoeling om ver op de eigen speelhelft terug te vallen. Genk liet ons met zijn grote jongens echter geen keuze. Toch vond ik dat de wedstrijd op een gegeven ogenblik alle kanten uit kon. Genk had weliswaar de meeste kansen, maar in de slotfase geraakte Toni Brogno nog dicht bij de winninggoal. Misschien hadden wij het geluk wat aan onze zijde, maar daar staat tegenvoer dat Westerlo voor de winterstop niet altijd in verhouding beloond werd.»

Jos Heyligen ging niet voorbij aan de sterke prestatie van Zoran Ban, die in moeilijke omstandigheden meer dan behoorlijk zijn streng trok.

«Zoran Ban had nochtans een flinke griep te pakken», wist Jos Heyligen, «maar gelukkig besliste hij om toch te spelen. Ik vond hem sterk presteren. Datzelfde geldt ook voor Marc Hendrikx. Spijtig dat ik Marc zaterdag tegen Gent moet missen.»

De Hamontenaar liep gisteren tegen een derde gele kaart aan en is automatisch geschorst voor de partij tegen de Buffalo's.