Philippe Clement: moeizame zege -

CLUB BRUGGE

M.Cl.

BR>De Brugse middenvelder, Philippe Clement, toonde zich na afloop erg opgetogen met de zege. «De manier, waarop we hier de drie punten bemachtigden, doet er niet toe,» sprak Clement vrij realistisch. «In de eerste helft hadden we zeker de kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Ze werden echter niet benut. Na de rust namen we geen enkel risico meer en verdedigden we louter onze voorsprong. Ik hoop dat we met deze zege op Staaien een goede start nemen van de terugronde. Het geeft ons in elk geval veel vertrouwen.»

Vital Borkelmans: uitstekende zaak -

Als één van de eerste bezoekende spelers verliet aanvoerder Vital Borkelmans de Brugse kleedkamer. «Het was duidelijk dat Club hier vanavond de betere ploeg was, zeker in de eerste helft,» zo getuigde Borkelmans. «De thuisploeg had weliswaar pech met dat schot van Eddy Dierickx tegen de staander. Maar ook wij hadden heelwat mogelijkheden om onze voorsprong nog op te drijven. In de herneming zochten de Kanaries hun heil in lange ballen. Dat was misschien wel een goed idee maar het was toch slechts één keer doeltreffend. Gelukkig hield Danny Verlinden ons recht op die schicht van Patje Teppers. Ja, in de rangschikking doen we een uitstekende zaak.»

Olivier De Cock: belangrijk doelpunt -

Met zijn tweede treffer van het seizoen hoopt Bruggeling Olivier De Cock alvast meer speelkansen te krijgen dan in de heenronde. «Het doelpunt kwam vrij eigenaardig tot stand,» zo begon De Cock. «Een verre voorzet van De Brul werd door Janssen met het hoofd verlengd. De bal botste en daarna kon ik het leder over Belic in doel verlengen. Voor mezelf was dit een zéér belangrijke treffer. In de heenronde kwam ik immers slechts twee keer aan de aftrap. Ik sta nu op een cruciaal punt in mijn carrière. Vandaar dat ik op wat meer speelkansen hoop in de terugronde. Het is alvast een goede opsteker voor mij.»