Mosley waarschuwt voor volle F1-kalender

Print
Max Mosley heeft de Formule 1-wereld donderdag een stevige waarschuwing gegeven: "Als er geen Europese Grands Prix' van de kalender verdwijnen, bestaat het Formule 1-seizoen binnenkort uit twintig races."
Volgens de voorzitter van de Internationale Autosportfederatie FIA is de verhouding tussen Europese GP's en races op andere continenten scheef.

"Er zijn verhoudingsgewijs te veel Grands Prix' in Europa", aldus Mosley donderdag in München.
"Die verhouding moeten we bijstellen. India, Rusland, Zuid-Amerika en Centraal Amerika, dat zijn allemaal belangrijke markten. Als er geen Europese races verdwijnen, komen er wellicht twintig GP's op de kalender."

Afgelopen seizoen telde de kalender in het walhalla van de internationale autosport achttien races en komend seizoen zijn dat er zeventien. In 2005 stond er een recordaantal van negentien Grands Prix op het programma. Voorheen stond het aantal lange tijd vast op 16.

Sommige teams vinden het overigens goed dat er meer races komen en dat er minder getest wordt. Renault-teambaas Flavio Briatore is daar bijvoorbeeld al jaren voorstander van.