Franse beker: Marseille en titelverdediger Lens uitgeschakeld

PARIJS -

De voornaamste favorieten als Monaco, Lyon, Paris SG en Bordeaux hebben zich het voorbije weekend geplaatst voor de achtste finales om de Franse ligabeker. Voor Marseille, 3-0 verlies bij Bastia, en titelverdediger Lens, uitgeschakeld door tweedeklasser Toulouse met 3-2, is het bekertoernooi daarentegen voortijdig geëindigd.

BR>De vijf wedstrijden tussen de eliteploegen losten hun verwachtingen in. Bastia, dit seizoen in eigen huis in de competitie ongeslagen, had weinig moeite met Marseille terwijl Saint-Etienne in een klassieker uit de zeventiger jaren de maat nam van Nantes (3-1).

Leider Monaco van zijn kant had vrijdag heel wat moeite met Auxerre en kon slechts via strafschoppen afstand nemen, Bordeaux kwam slechts na verlengingen voorbij Troyes en Straatsburg had eveneens strafschoppen nodig om Metz te wippen.

De twee derdeklassers zorgden voor een aangename verrassing. De grootste verrassing kwam op naam van Beauvais dat Le Havre (D1) uitschakelde na strafschoppen (1-1 nv), Red Star, dat in de vorige ronde Rijsel, de leider uit tweede klasse wipte, plaatste zich nu voor de achtste finales ten nadele van Nimes, eveneens een tweedeklasser, 4-2 na verlengingen.