Supporters van Lierse voeren actie

ANTWERPEN -

Onder de supporters van Lierse is er enige beroering ontstaan naar aanleiding van de prijzen in het voetbal. De spreekwoordelijke druppel was de prijs van 1000 frank voor een zitje achter het doel voor de wedstrijd Germinal Beerschot - Lierse van woensdag. Ondertussen verlaagde Germinal Beerschot de prijzen naar 800 BEF, maar desondanks zijn er momenteel 18 supporterclubs van Lierse die uit protest weigeren om woensdag de verplaatsing naar het Kiel te maken.

H.F.

BR>Marc De Noël, voorzitter van een Lierse-supportersclub is er het hart van in, maar hoopt dat ook supportersclubs van andere eersteklassers zullen reageren. "Ik ben ervan overtuigd dat elke supporter van eender welke club er hetzelfde over denkt. Het moment is rijp om nationaal te reageren. Het kan toch niet dat een supporter van de bezoekende club achter het doel 800 frank moet betalen terwijl een supporter van de thuisploeg voor eenzelfde plaats de mogelijk heeft om een kaartje te kopen via een actie van een krant tegen 150 frank."

"Jaarlijks gaan de prijzen de hoogte in. Op Lokeren betaalden we 500 frank voor een onoverdekte staanplaats, terwijl we bij regenweer onze paraplu moesten afgeven. Duizenden voorbeeldige supporters worden bovendien onmenselijk behandeld. Als een kudde vee worden we afgetast en er is de komedie met de veiligheidskaart. Ikzelf koop op verplaatsing op de dag van de wedstrijd overal twee inkomkaarten zonder veiligheidskaart of zonder vertoon van mijn identiteitskaart. Dit alles maakt het echt niet meer prettig om naar het voetbal te gaan. We vragen een streng optreden tegen hooligans maar laat die duizenden brave supporters met rust."

"Normaal zijn er 1347 plaatsen te weinig op het Kiel voor de supporters van Lierse. Nu zijn er nog steeds een 600-tal kaarten te verkrijgen voor de match van woensdag. Als het zo blijft doorgaan, betekent dit de doodsteek voor de talrijke supportersclubs in heel België. Wie zal straks nog geïnteresseerd zijn om zijn of haar club buitenshuis te volgen als er dergelijke bedragen moeten betaald worden?"