"Maradona is in levensgevaar"

PUNTA DEL ESTE -

Er wordt gevreesd voor het leven van een van 's werelds grootste voetballers. Diego Armando Maradona, dé ster van het Argentijnse voetbal, bracht tijdens zijn actieve loopbaan iedereen in vervoering. In 1986 leiddde hij zijn land in Mexico naar de wereldtitel. Op 39-jarige leeftijd dreigt nu een einde te komen aan het leven van

Pluisje

, ooit door een krant

het mooiste geschenk van God

genoemd.

BR>Maradona kampt met ernstige hartproblemen, veroorzaakt door vraatzucht en (vooral) cocaïneverslaving. Hij werd zondagavond laat vanuit het ziekenhuis in het Uruguayaanse Punta del Elste met zijn vrouw en een medisch team overgebracht naar een speciale, moderne hartkliniek in Argentinië. "Hij lijdt aan een van de ergste vormen van hartritmestoornissen, in de meeste gevallen leidt dit tot de dood", zei zijn cardioloog Carlos Alvarez.

Intussen doen, zoals zo vaak, de wildste geruchten over hem de ronde. Hij zou hebben geprobeerd zelfmoord te plegen, vertelde zijn persoonlijke dokter Alfredo Cahe voor de Argentijnse tv. "Ook psychisch is hij een wrak, nadenken kan hij niet meer. We gaan straks kijken wat er nog te redden valt met zijn hart."

Diego Maradona werd vorige week dinsdag opgenomen in het ziekenhuis van Punta del Este na een acute aanval van hyperventilatie en een onregelmatige hartslag. Woensdag troffen artsen in zijn bloed en urine sporen van cocaïne aan. Op last van de lokale politie werd een bloedonderzoek uitgevoerd. De conclusie: de

Sporter van de Eeuw

in Argentinië had een overdosis coke genomen. Maradona werd niet in staat van beschuldiging gesteld. Drugsbezit en -gebruik is niet strafbaar in Uruguay.