Germinal Beerschot wil thuisreputatie in terugronde hardmaken

ANTWERPEN -

De nieuwjaarshapjes zijn verteerd, de nieuwe tribune achter het doel is klaar, de geblesseerden zijn weer fit. Germinal Beerschot is klaar voor de terugronde. Een cruciale periode, weet men op het Kiel. Want nadat de club de jongste maanden een onwaarschijnlijke thuisreputatie opbouwde, krijgt het Olympisch Stadion binnenkort alle Belgische topclubs over de vloer. Lierse is morgen al aan de beurt, nadien volgen Club Brugge, Anderlecht, Standard, Genk. Elf stemmen over de terugronde van Germinal Beerschot, de topwedstrijden op het Kiel, de fenomenale thuisreputatie van de ploeg en de topper van morgen tegen Lierse. Het vertrouwen is groot. "Ook de topclubs gaan eraan."

Teksten: Wim Vos

BR>

Jan Moons:

"De heenronde had niet beter kunnen verlopen voor Germinal Beerschot. Wie met zo'n thuisreputatie aan een reeks topwedstrijden kan beginnen, is dubbel gemotiveerd. Dat het vooral kleinere clubs waren die we op bezoek kregen, doet er niet toe. Klein of groot, je moet ze toch maar kloppen. Geloof mij, ook tegen de topclubs zullen we onze thuisreputatie hard maken. Te beginnen met Lierse."

Djordje Svetlicic:

"Natuurlijk kunnen we winnen van Lierse. Topclub of geen topclub, op het Kiel kunnen we iedereen kloppen. Hoe dat komt? Door de supporters. Ongelooflijk hoe die zijn. Dat heb ik in Servië niet vaak meegemaakt. Niet zozeer hun aantal, maar vooral de manier waarop ze ons aanmoedigen, het lawaai dat ze maken, is uniek."

Rudi Smidts:

"Het publiek op het Kiel is fantastisch. 't is haast onverklaarbaar, maar thuis kunnen we duidelijk iets meer. Dat bewijzen de naakte cijfers - 24 op 24 - maar vooral het gegeven dat al die thuisoverwinningen ronduit verdiend waren. Die grandioze thuisreputatie heeft trouwens nog een voordeel. Zelfs de hardnekkigste Germinal-supporter heeft inmiddels de verhuis naar het Kiel verteerd."

Vinko Marinovic:

"De volgende weken zal blijken hoe ver de mogelijkheden van Germinal Beerschot reiken. Eerst komt Lierse op bezoek, dan Club Brugge, later ook nog Standard, Genk.. Zo'n moeilijke thuiswedstrijden hebben we nog niet gehad. Of we die ook kunnen winnen?

Absolutely

, zeker als de sfeer op het Kiel zo goed blijft als de voorbije maanden."

Tony Herreman:

"Ik heb de nieuwe tribune achter het doel gezien en weet zeker dat de reputatie van het Kiel in de toekomst alleen nog maar zal groeien. Nu al roepen en schreeuwen de supporters ons vooruit. Maar als ze straks nog dichter bij het veld zitten, in een nog gezelliger stadion, zal de sfeer pas helemaal hectisch worden."

Philip Haagdoren:

"Waarom zouden we onze goede positie in de terugronde niet kunnen handhaven? De vijfde, zesde plaats moet haalbaar zijn. Of we de toppers in eigen huis kunnen winnen. Ach, we zullen in de toekomst wel eens een puntje laten liggen in eigen huis, misschien tegen Lierse al, maar bang moeten we zeker niet zijn."

Manu Karagiannis:

"Ik kijk echt uit naar de toppers in het Kiel. Neem de match tegen Lierse. Een wedstrijd voor een vol huis, met een publiek dat je negentig minuten aanmoedigt, tegen een ploeg die zelf ook wil voetballen, met als inzet een plaats bij de topvijf. Voor een voetballer is er niets mooiers. "

Gunther Hofmans:

"Mijn wens voor de terugronde? Op verplaatsing meer punten halen. In de heenronde was het verschil tussen onze uit- en thuiswedstrijden onverklaarbaar groot. Dat moet gedaan zijn. Uit moeten we spelen zoals thuis: gedreven, met vertrouwen. Lukt dat, dan zijn we klaar voor de subtop."

Stephan Van der Heyden:

"In de heenronde hebben we het publiek warm gemaakt voor Germinal Beerschot, nu kunnen we het belonen voor zijn loyauteit. Daarom hoop ik echt dat we onze thuisreputatie bevestigen en punten pakken tegen Lierse en Club Brugge de volgende weken. Lukt dat, dan zou het Kiel de komende maanden wel eens echt een oninneembare vesting kunnen worden."

Marc Degryse:

"De topper tegen Lierse is cruciaal. Kunnen we onze thuisreputatie daar bevestigen en de drie punten pakken, dan zijn we misschien vertrokken voor een schitterende terugronde. Al was het maar omdat de andere topclubs dan met de nodige schrik naar het Kiel zullen komen."

Wesley Sonck:

"In principe moet onze terugronde sterker worden dan de heenronde. Op verplaatsing krijgen we de wat makkelijkere ploegen, terwijl we bijna alle topclubs thuis mogen ontvangen. Dat moet vuurwerk geven. Temeer omdat we eerder al hebben bewezen dat we geen schrik moeten hebben van toppers. Denk maar aan onze match tegen Anderlecht, daar waren we zeker niet de mindere."