Formule 1: tweede piloot BMW-Williams nog onbekend

MUNCHEN -

BMW-Williams test voor het nieuwe F1-seizoen nog twee jonge, talentvolle piloten. Teambaas Frank Williams maakte dat maandag bij de presentatie van het team voor dit jaar in München bekend. Wie de tweede rijdersplaats naast de Duitser Ralf Schumacher gaat invullen, is nog niet bekend.

BR>

De Italiaan Alessandro Zanardi heeft nog een contract bij Williams tot het einde van 2000, maar het is onduidelijk hoe zijn toekomst bij de renstal er uitziet. Zanardi voldeed afgelopen seizoen niet. Frank Williams verklaarde in München dat hij komend weekeinde op het circuit van Jerez (Spanje) de 19-jarige Brit Jenson Button en de Braziliaan Bruno Junquiera testwerk wil laten verrichten.

"We praten nog met Zanardi, maar we zijn van plan nog enkele piloten te testen. We zullen de tweede rijder bekendmaken tijdens de presentatie van de nieuwe bolide en nieuwe sponsors, eind deze maand in Barcelona", aldus Williams. De teambaas liet doorschemeren bij de bezetting van de tweede rijdersplaats risico's te durven nemen. "De jeugd heeft de toekomst. Soms moet je zulke risico's nemen."

Jenson Button sprak vorige week al met Williams. "Een algemeen gesprek over mijn toekomstplannen. Er is niets specifieks gezegd over een eventueel contract bij Williams voor komend seizoen", verklaarde de jonge Brit die aangaf ook met andere teams (Prost en Stewart) gesproken te hebben.