Deense tv-zender beticht Rolf Sörensen van dopinggebruik

KOPENHAGEN -

De Deense televisiezender DR 1 heeft wielrenner Rolf Sörensen zondagavond in een documentaire als dopingzondaar bestempeld. De 34-jarige prof uit de Rabobankploeg zou in 1993, toen hij voor de Italiaanse formatie Carrera reed, epo hebben gebruikt.

BR>Het Deense tv-station baseert de beschulding op onderzoeken van het Italiaanse gerecht.

DR 1 maakte eerder al geruchtmakende uitzendingen over vermeend dopinggebruik van oud-Tourwinnaar Bjarne Riis en binnen de Duitse wielerformatie Telekom. Sörensen lijkt het volgende slachtoffer. Zijn naam schijnt voor te komen in het dossier over de Italiaanse arts Giovanni Grazzi, die teamarts bij Carrera is geweest.

In Italië is de antidopingcommissie van het nationale olympisch comité inmiddels bezig met een diepgaand onderzoek naar het gebruik van verboden middelen in de wielersport. Er worden artsen, ploegleiders en renners verhoord.

Bij de Rabobank-ploeg wachten ze rustig af wat de onderzoeken in Italië allemaal opleveren.

"Sörensen zelf heeft uit geen enkele hoek iets vernomen. Wij zijn er van overtuigd dat hij in de periode dat hij voor onze ploeg rijdt, dat zuiver doet", reageert een woordvoerder van de Nederlandse ploeg op de beschuldigingen van de Deense tv-zender. "Verder wordt er momenteel veel gespeculeerd over dopinggebruik in de wielersport en wie daarbij betrokken zou zijn. Daar gaan wij verder niet op in".