Horn So Watt in andere handen

APELDOORN -

KJL

BR>De Nederlandse keten van huishoudtoestellen Horn Elektro, die bij ons bekend is als Horn So Watt, wordt overgenomen door concurrent Megapool. De Nederlandse marktleider zet daarmee zijn eerste stappen in het buitenland. De naam Horn So Watt verandert in Megapool. Het is de bedoeling dat de hele operatie, die nog moet worden goedgekeurd door de Nederlandse Mededingings Autoriteit, rond is tegen 31 maart. Hoeveel Megapool neertelt voor Horn Elektro, is niet geweten. Het gaat om een aandelenovername. Horn Elektro was eigendom van de familie Horn, MW Investment uit Eindhoven en het Limburgs Investerings- en Ondernemings Fonds (LIOF).

Met 105 winkels en een omzet van 11 miljard frank is Megapool in Nederland de belangrijkste elektroketen. De voorbije tien jaar is Megapool fors gegroeid, zowel door overnames als door interne groei. Momenteel werken er 600 mensen.

De groep Horn bestond tot enkele weken geleden uit twee luiken: Horn Elektro en Horn Keuken&Bad. De keukenafdeling werd drie weken geleden overgenomen door Verkerk. Horn Elektro heeft 200 medewerkers op de loonlijst staan en tekent voor 200 miljoen gulden omzet (3,7 miljard frank).