Posh Spice en haar baby ontsnappen aan ontvoering

De Britse politie heeft een complot verijdeld om Spice Girl Victoria Adams (25) en haar tien maanden oud zoontje Brooklyn te ontvoeren. De kidnapping was gepland voor de novemberdag dat papa David Beckham (24) met Engeland tegen Schotland moest spelen.

BR>

Scotland Yard heeft de ontvoering voorkomen van Spice Girl Victoria Adams en haar zoontje. Dat hebben de Britse zondagskranten gemeld. Terwijl de voetbalvedette David Beckham eind november in Wembley op het veld stond, zouden zijn vrouw en kind uit hun toenmalige woning in het Noord-Londense Hampstead worden geroofd.

Via informanten uit de onderwereld was de politie echter op de hoogte gebracht. Het bedreigde gezinnetje kreeg meteen een onderduikadres toegewezen. Volgens enkele Britse zondagskranten was dat een villa op het platteland, maar andere bronnen spreken van een luxehotel in Londen. Ondertussen betrokken undercoveragenten de woning van de Beckhams. Als Posh Spice op straat kwam, was ze vergezeld van politiemannen in burger. David Beckham werd altijd omringd door lijfwachten van een bewakingsfirma.

Burcht

Toen de kidnappers na twee maanden nog niet hadden toegeslagen, werd de alarmfase afgeblazen. De familie had ondertussen wel haar intrek genomen in een tot versterkte burcht verbouwde villa in Hertfordshire.

Volgens krantenberichten zaten bekende criminelen uit het Londense prostitutiemilieu achter de ontvoeringsplannen. Niemand werd echter aangehouden omdat de plannen nooit zijn uitgevoerd en er geen bewijzen van het complot - zoals geschreven afspraken of foto's van Beckhams huis - werden gevonden. Het echtpaar werd sinds hun huwelijk in juli wel al talloze keren bedreigd.

De Sunday Times meent te weten dat de kidnappers van plan waren een losgeld van 65 miljoen frank te eisen. Dat is wel erg weinig als je weet dat het fortuin van Posh en Becks op 1,8 miljard wordt geschat.

De nu bekend geraakte ontvoeringsplannen verklaren de gespannen manier waarop Posh Spice de laatste maanden in het publiek verscheen. Eind november hoorden vliegtuigpassagiers hoe ze uitvloog naar een ingehuurde bodyguard die op een vlucht naar Los Angeles naast Brooklyn in slaap was gevallen. En in december ging ze in het luxewarenhuis Harrods krijsend een man te lijf die naar eigen zeggen enkel een foto van haar zoontje wou nemen.