Componist Lloyd-Webber koopt Londense theaters op

Componist en impresario Andrew Lloyd-Webber zal het binnenkort voor het zeggen hebben in een groot aantal Londense theaters. Deze week kocht Lloyd-Weber voor een slordige 2,5 miljard frank de Stoll Moss groep op, die tien beroemde theaters in het bezit had. Lloyd-Webber kocht eerder al drie Londense theaters: Adelphi, Palace en New London.

Belga

BR>Stoll Moss stond sinds vorig jaar te koop. De belangrijkste concurrent van Anfrew Lloyd-Webber om het bedrijf op te kopen was de Amerikaanse ondernemer Max Weitzhoffer. In een televisieprogramma zei Lloyd-Webber - schrijver van beroemde musicals als 'Cats', 'The Phantom Of The Opera' en 'Evita' - dat hij bang was dat de theaters in handen zouden vallen van zakenmensen die geen verstand van toneel hebben en geen risico's durven te nemen.

Vrienden van Lloyd-Webber zeggen dat hij gelooft in diversiteit in theaters, en zeker niet alle podia zal gebruiken om zijn eigen shows op te voeren. Overigens maakte Lloyd-Webber bekend dat hij aan een nieuwe productie werkt, die 'The Beautifull Game' heet. Het gaat over een voetbalelftal in Noord-Ierland rond 1960.