Seizoen afgelopen voor Rode Duivel Gill Swerts

Print
Gill Swerts zal dit seizoen niet meer in actie kunnen komen. Dat meldde zijn Nederlandse club Vitesse Arnhem donderdag op zijn website. De 24-jarige Rode Duivel raakte dinsdag in een oefenduel met de amateurs van Babberich opnieuw zwaar geblesseerd.
Donderdag wees onderzoek uit dat de verdediger de voorste kruisband van zijn linkerknie heeft afgescheurd. Daarbij is ook de buitenmeniscus beschadigd. Swerts zal binnenkort voor de tweede keer in korte tijd onder het mes moeten. Het herstel van de speler zal zes tot acht maanden in beslag nemen.

De linkerknie bezorgde Swerts in de eerste maanden van de competitie ook al grote problemen. Begin augustus liep hij de blessure op. Hij verkoos eerst een fysiotherapeutische behandeling boven een operatie.
Omdat die behandeling niet succesvol was, moest hij alsnog onder het mes. De jongste weken kreeg hij twee invalbeurten van trainer Aad De Mos, slechts goed voor een kwartier speeltijd. Tegen Babberich wilde hij juist weer wat ritme opdoen.

De voormalige speler van ADO Den Haag, Feyenoord en Excelsior Rotterdam kwam vorig seizoen bij Vitesse terecht. Hij droeg het shirt van de Rode Duivels driemaal.
Hij zat ook in de selectie voor België-Kazachstan, maar moest door zijn knieblessure afhaken.