KBVB vraagt onderzoek UEFA naar omkoopverhaal

Print
De Voetbalbond heeft overlegd over de verklaringen van de Poolse verdediger Bak, die aangaf dat hij woensdag een telefoon had gekregen om de kwalificatiewedstrijd tegen België te manipuleren.
De KBVB zal bij de Europese Voetbalbond (UEFA) een onderzoek aanvragen om de zaak uit te klaren. "De KBVB heeft donderdagochtend akte genomen van de verklaringen in de media van speler Jacek Bak naar aanleiding van de wedstrijd België-Polen", aldus het communiqué van de KBVB. De top van de voetbalbond - op de foto de nieuwe voorzitter François de Keersmaecker en Jean-Marie Houben - reageerde niet persoonlijk maar vreest dat deze omkoopsuggestie het imago van het Belgisch voetbal verder ondermijnt.

"De KBVB zal de UEFA, die bevoegd is voor deze materie, een grondig onderzoek vragen over deze zaak en zal de Europese Voetbalbond de berichten in de media opsturen. De KBVB veroordeelt in de strengste bewoordingen dit soort van geïsoleerde acties van malafide individuen die de voetbalsport in het algemeen en het Belgische voetbal in het bijzonder schade toebrengen. De Voetbalbond heeft er alle vertrouwen in dat de UEFA snel klaarheid zal brengen en de verantwoordelijken van deze verwerpelijke actie zal aanduiden en bestraffen. De KBVB verleent hiervoor de volle medewerking aan de UEFA".