Man achter het typetje zou niet kunnen wat Borat doet

Print
Sacha Baron Cohen, de Britse acteur wiens fictieve Kazachse verslaggever Borat de nodige controverse heeft opgeroepen, zegt dat hij zichzelf en anderen nooit in genante situaties kan brengen als hij niet een typetje speelt.
"Ik zou het anders niet kunnen. Ik denk dat je jezelf achter het typetje kunt verschuilen en dingen kunt doen die je moeilijk vindt", zegt hij in een interview met het tijdschrift Rolling Stone.

In de satirische documentaire Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit of Glorious Nation of Kazakhstan, gaat de televisiejournalist uit Kazachstan op reis door Amerika om het achtergebleven publiek thuis voor te lichten over de Amerikaanse cultuur.
De film is een doorslaand kassucces, maar heeft ook tot klachten en rechtsgedingen geleid van in de film figurerende personen, die klagen dat Borat hen tot racistische, seksistische en antisemitische uitspraken heeft verleid.

Cohen, een vrome jood die waar mogelijk de koosjere voedingsvoorschriften en sabbatsrust in acht neemt, zegt dat mensen tegenover Borat hun gêne laten varen en zich wat hun eigen vooroordelen betreft in de kaart laten kijken.