Export naar Midden-Oosten wordt belangrijker voor Limburgse bedrijven

Print
Uit cijfers van VOKA - Kamer van Koophandel Limburg blijkt dat de verre export naar Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten steeds belangrijker wordt voor de Limburgse bedrijven.
Deze landen nemen momenteel 13 procent van de verre export in de provincie voor hun rekening.
Dat maakte Voka-Limburg donderdag bekend in Zonhoven, naar aanleiding van de tweede editie van de "Week van het Internationaal Ondernemen". Die vindt van 20 tot 23 november plaats in de vijf Vlaamse provincies.

Tijdens de "Week van het Internationaal Ondernemen" zal er in de provincie Limburg op 22 november gefocust worden op de export naar het Midden-Oosten. In de overige provincies ligt de klemtoon op export naar Hongarije, Kroatië, Duitsland, Roemenië, Oekraïne en China.

Dat Limburg voor het Midden-Oosten als exportbestemming koos, ligt gezien het "enorme potentieel van deze regio" voor Limburg voor de hand, zo luidde het.

Om deze stelling kracht bij te zetten, opteerde Voka-Limburg ervoor om de activiteiten van de "Week van het Internationaal Ondernemen" in Limburg toe te lichten in het bedrijf Arte International in Zonhoven.
Het bedrijf is gespecialiseerd in muurbekleding en stelt ruim honderd mensen te werk. Voor Arte maakt het Midden-Oosten een kwart van de omzet uit. Zeventig procent van de omzet van Arte is afkomstig uit export, zo zei exportmanager Suzy Jansen.